Το ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ γιορτάζει 35 χρόνια και υποδέχεται 21 Δημοτικά Σχολεία για παιχνίδι στις εγκαταστάσεις του

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δ.Π.Θ., στο πλαίσιο του εορτασμού των 35 χρόνων λειτουργίας του, διοργανώνει αθλητικές δράσεις με τίτλο: «Ημέρες Άθλησης 2019 – 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα», την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 από τις 9:00 έως 13:00 στις εγκαταστάσεις του, στην Πανεπιστημιούπολη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος #BEACTIVE. Διοργανώνεται σε συνεργασία με το Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης καθώς και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος μαθήτριες και μαθητές της Ε΄ Τάξης από 21 Δημόσια και Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Κομοτηνής συμπεριλαμβανομένου και του 1ου Ειδικού Σχολείου.

To πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παιχνίδια συνεργασίας, παιχνίδια «ενσυναίσθησης» ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αθλοπαιδιές με τροποποιημένους κανονισμούς και χορό. Οι ομάδες θα είναι μικτές αποτελούμενες, από μαθητές και μαθήτριες Δημόσιων και Μειονοτικών Σχολείων. Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν με την αρωγή εθελοντών φοιτητριών και φοιτητών του Τ.Ε.Φ.Α.Α Δ.Π.Θ., υπό την επίβλεψη Καθηγητών του Τμήματος.

Η μετακίνηση των μαθητών/τριών και των συνοδών τους θα γίνει από το Δήμο Κομοτηνής και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές, τις μαθήτριες και τα σχολεία.