Super League: Μια 11άδα tips για το ματς της τελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα σε Άρη και Ξάνθη (19:00, LIVE ThrakiSportS)

Αυλαία στο πρωτάθλημα το βράδυ με την Ξάνθη να φιλοξενείται από τον Άρη στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής.

Όπως πριν από κάθε επίσημο ματς, το ThrakiSportS παρουσιάζει μια 11άδα από ενδιαφέροντα στοιχεία για την αναμέτρηση.

1. Χωρίς άγχος ταξιδεύει η Ξάνθη στη Θεσσαλονίκη, αφού με τη νίκη πριν δύο εβδομάδες επί του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης, εξασφάλισε την παραμονή της στην Α’ Εθνική για 31η σεζόν. Για αυτό και δεν έχει στην αποστολή αρκετούς βασικούς, αφού πέρα από τον τιμωρημένο Κασάδο δεν ταξίδεψαν οι Λισγάρας και Γέντρισεκ. Θυμηθείτε την αποστολή της Ξάνθης με ένα κλικ ΕΔΩ.

2. Αυτή της περασμένης αγωνιστικής είναι η μοναδική νίκη της Ξάνθης στα τελευταία 13 παιχνίδια την έφερε στους 32 βαθμούς. Γενικά, την φετινή σεζόν η Ξάνθη είχε λίγα γκολ, πολλές ισοπαλίες και πολλά 0-0 να χαρακτηρίζουν την πορεία της ομάδας. το φθινόπωρο έκανε δύο διαδοχικές νίκες εκτός έδρας, σε Λιβαδειά και Τρίπολη, και αυτό ήταν. Ακολούθησαν εκτός έδρας πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες και μένει να δούμε τι θα κάνει απόψε.

3. Η Ξάνθη έχει την πέμπτη καλύτερη άμυνα, αλλά την τέταρτη χειρότερη επίθεση. Στα 29 παιχνίδια της μπήκαν μόλις 47 γκολ συνολικά, λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα, αφού ο αμέσως επόμενος, ο Αστέρας Τρίπολης είχε 52 γκολ στα παιχνίδια του.

4. Πολλούς λόγους έχουν οι φίλοι του Άρη να βρεθούν στο “Κλεάνθης Βικελίδης” καθώς η ομάδα τους γύρισε στη Super League και όπως συνέβη και τις άλλες δύο φορές που γύρισε στην κατηγορία, βγαίνει αμέσως και Ευρώπη! Κατεβαίνει στο ματς με πλήρη σύνθεση και αναλυτικά την αποστολή μπορείτε να δείτε με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Ο Άρης είναι σίγουρα πέμπτος στη βαθμολογία, αλλά θα ήθελε να κλείσει με νίκη, μετά την ήττα από τον Ατρόμητο στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι. Άλλωστε θα ήθελε να ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών στην έδρα του, που έχει από το 2009-10 με εννέα. Ποτέ άλλοτε δεν έχει ξεπεράσει τις οκτώ στα χρόνια της Super League.

6. Ο Άρης φέτος πέτυχε και πολλά γκολ. Ήδη τα 39 είναι ρεκόρ για τα χρόνια της Super League, και θα ήθελε να ξεπεράσει τα 40. Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί εδώ και 19 χρόνια, όταν το 1999-00 έβαζε 50, αλλά σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών. Σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών έχει να βάλει 40 γκολ από την περίοδο 1975-76, όταν πάλι είχε βάλει 50.

7. Αν ο Άρης είχε νικήσει στον πρώτο γύρο στα Πηγάδια στις 31 Ιανουαρίου, μια νίκη που έσωσε και τον Παντελίδη. Αν νικήσει ξανά την Ξάνθη, θα είναι η πρώτη φορά από το 2007-08, που θα κάνει δύο στα δύο.

8. Μάλιστα κοντεύουν 10 χρόνια, από τότε που ο Αρης νίκησε για τελευταία φορά την Ξάνθη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Η Ξάνθη έχει φύγει με τρεις ισοπαλίες – στα τρία τελευταία – και μια νίκη από εκεί, μετά το 1-0 του Άρη τον Σεπτέμβριο του 2009 (90′ κεφαλιά Αμπρέου).

9. Σε 47 αγώνες μεταξύ των δυο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας υπάρχει ισοπαλία. 17 νίκες Άρη, 17 νίκες Ξάνθης και 13 ισοπαλίες. Με γηπεδούχο τον Άρη έχουμε 10 νίκες Άρη, 5 νίκες Ξάνθης και 8 ισοπαλίες. Αναλυτικά η προϊστορία των Άρης – Ξάνθη με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Ισοπαλία και μάλιστα απόλυτη και στα ματς Παντελίδη – Ράσταβατς. Μια νίκη ο πρώτος με 1-0 τον περασμένο Γενάρη στα Πηγάδια, μια νίκη ο Ράσταβατς επίσης με 1-0 και δυο ισοπαλίες σε ματς Ξάνθης – Αστέρα Τρίπολης. Θυμηθείτε το σχετικό ρεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ. Πάντως γενικά απέναντι στην Ξάνθη ο Παντελίδης δεν τα πάει καλά. Θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ

11. Την ίδια ώρα με το Άρης – Ξάνθη που θα διαιτητεύσει ο ίδιος διαιτητής που το σφύριξε και στον πρώτο γύρο, διεξάγονται και τα υπολοιπα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής. Χθες έγινε μόνο το αδιάφορο Απόλλων – Λαμία 0-3 και στις 16:00, νωρίτερα από τα υπόλοιπα, θα διεξαχθεί το επίσης αδιάφορο Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός όπου θα δοκιμαστεί και το VAR. Από εκεί και πέρα, τα βλέμματα στρέφονται στο ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος και Ατρόμητος – ΟΦΗ και για την παραμονή και στα Λεβαδειακός – ΑΕΚ και Λάρισα – Ολυμπιακός.