LIVE από το Χαριλάου: Άρης-Ξάνθη 7-2 (τελικό αποτέλεσμα)

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη στο παιχνίδι Άρης – Ξάνθη αλλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια της 30ης αγωνιστικής της Super League, με έμφαση φυσικά στη μάχη της παραμονής.

Kαλησπέρα, από αυτήν την ανάρτηση θα μπορείτε να πληροφορηθείτε για την εξέλιξη στον αγωνα Άρης – Ξάνθη αλλά και την εξέλιξη στα υπολοιπα ματς της 30ης αγωνιστικής της Super League.

Χωρίς άγχος ταξιδεύει η Ξάνθη στη Θεσσαλονίκη, αφού με τη νίκη πριν δύο εβδομάδες επί του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης, εξασφάλισε την παραμονή της στην Α’ Εθνική για 31η σεζόν. Για αυτό και δεν έχει στην αποστολή αρκετούς βασικούς, αφού πέρα από τον τιμωρημένο Κασάδο δεν ταξίδεψαν οι Λισγάρας και Γέντρισεκ. Θυμηθείτε την αποστολή της Ξάνθης με ένα κλικ ΕΔΩ

Η Ξάνθη έχει την πέμπτη καλύτερη άμυνα, αλλά την τέταρτη χειρότερη επίθεση. Στα 29 παιχνίδια της μπήκαν μόλις 47 γκολ συνολικά, λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα, αφού ο αμέσως επόμενος, ο Αστέρας Τρίπολης είχε 52 γκολ στα παιχνίδια του.

ο Άρης κατεβαίνει στο ματς με πλήρη σύνθεση και αναλυτικά την αποστολή μπορείτε να δείτε με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ο Άρης είναι σίγουρα πέμπτος στη βαθμολογία, αλλά θα ήθελε να κλείσει με νίκη, μετά την ήττα από τον Ατρόμητο στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι. Άλλωστε θα ήθελε να ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών στην έδρα του, που έχει από το 2009-10 με εννέα. Ποτέ άλλοτε δεν έχει ξεπεράσει τις οκτώ στα χρόνια της Super League.

Φέτος ο Αρης πέτυχε και πολλά γκολ. Ήδη τα 39 είναι ρεκόρ για τα χρόνια της Super League, και θα ήθελε να ξεπεράσει τα 40. Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί εδώ και 19 χρόνια, όταν το 1999-00 έβαζε 50, αλλά σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών. Σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών έχει να βάλει 40 γκολ από την περίοδο 1975-76, όταν πάλι είχε βάλει 50.

Αν ο Άρης είχε νικήσει στον πρώτο γύρο στα Πηγάδια στις 31 Ιανουαρίου, μια νίκη που έσωσε και τον Παντελίδη. Αν νικήσει ξανά την Ξάνθη, θα είναι η πρώτη φορά από το 2007-08, που θα κάνει δύο στα δύο.

Κοντεύουν 10 χρόνια, από τότε που ο Αρης νίκησε για τελευταία φορά την Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η Ξάνθη έχει φύγει με τρεις ισοπαλίες – στα τρία τελευταία – και μια νίκη από εκεί, μετά το 1-0 του Άρη τον Σεπτέμβριο του 2009 (90′ κεφαλιά Αμπρέου).

Σε 47 αγώνες μεταξύ των δυο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας υπάρχει ισοπαλία. 17 νίκες Άρη, 17 νίκες Ξάνθης και 13 ισοπαλίες. Με γηπεδούχο τον Άρη έχουμε 10 νίκες Άρη, 5 νίκες Ξάνθης και 8 ισοπαλίες. Αναλυτικά η προϊστορία των Άρης – Ξάνθη με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ισοπαλία και μάλιστα απόλυτη έχουμε και στα ματς Παντελίδη – Ράσταβατς. Μια νίκη ο πρώτος με 1-0 τον περασμένο Γενάρη στα Πηγάδια, μια νίκη ο Ράσταβατς επίσης με 1-0 και δυο ισοπαλίες σε ματς Ξάνθης – Αστέρα Τρίπολης. Θυμηθείτε το σχετικό ρεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ. Πάντως γενικά απέναντι στην Ξάνθη ο Παντελίδης δεν τα πάει καλά. Θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ

Το Άρης – Ξάνθη που θα διαιτητεύσει ο ίδιος διαιτητής που το σφύριξε και στον πρώτο γύρο, διεξάγονται και τα υπολοιπα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής. Χθες έγινε μόνο το αδιάφορο Απόλλων – Λαμία 0-3 και στις 16:00, νωρίτερα από τα υπόλοιπα, θα διεξαχθεί το επίσης αδιάφορο Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός όπου θα δοκιμαστεί και το VAR. Από εκεί και πέρα, τα βλέμματα στρέφονται στο ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος και Ατρόμητος – ΟΦΗ και για την παραμονή και στα Λεβαδειακός – ΑΕΚ και Λάρισα – Ολυμπιακός.

Ώρα 18:47 Πάμε στις συνθεσεις:

Ώρα 18:52 Ο Σάββας Παντελιάδης επέλεξε να ξεκινήσει με τους: Κουέστα, Τζανακάκη, Κόρχουτ, Δεληζήση, Ροζ, Σιώπη, Ματίγια, Γκαρσία, Φετφατζίδη, Ντιγκινί, Γιουνές.

Ώρα 18:54 Από την πλευρά του ο Μίλαν Ράσταβατς ξεκινάει με τους: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδη, Κοβάσεβιτς, Ντίρεσταμ, Αλμέιδα, Σιλά, Θυμιάνη, Ντζουρίτσκοβιτς, Μπαριέντος, Ουίλιαμ, Κάστρο.

Ώρα 18:55 Περίεργος ο καιρός. Πολύ βροχή προ μια ώρας στην Θεσσαλονίκη και πριν λίγο βγηκε ήλιος.

1′ Έναρξη του αγώνα

9′ Ο Ματέο Γκαρσία με πλασέ σημαδεύει το αριστερό δοκάρι.

14′ Ο Κάστρο κερδίζει το πέναλτι από τον Ροζ.

15′ Γκοοοοοοοοοολ για την Ξάνθη. Μπροστά στο σκορ η Ξάνθη 0-1 με σκόρερ τον Κάστρο από τη γραμμή του πέναλτι. Αρης-Ξανθη 0-1

26′ Νέο πέναλτι αυτή τη φορά για τον Άρη. Ο Μπαξεβανίδης που ανέτρεψε τον Ματέο Γκαρσία. Ευκαιρία για τον Άρη να ισοφαρίσει

27′ Εκτελεστής ο Σιώπης… δεν κατάφερε να σκοράρει και πάλι καθώς απόκρουσε ο Ζίβκοβιτς. Στην επαναφορά ο Γιουνές με κεφαλιά κάνει το 1-1. Αρης-Ξανθη 1-1

30′ Μεχρι τώρα στην μαχη της ουράς έχουμε Αστερας τρίπολης-Πανιώνιος 1-0, Ατρόμητος-ΟΦΗ 0-1 και ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-0 και με βαση αυτα πέφτει απ΄ευθείας ο ΠΑΣ και στα μπαραζ πάει ο ΟΦΗ.

33′ Ο Άρης με τον Ματέο Γκαρσία μετά από κεφαλιά του Δεληζήση σε κόρνερ του Ματίγια σημειώνει το 2-1 για τους γηπεδούχους.

43΄Κίτρινη στον Μπαριέντος, για φάουλ στον Σιώπη

45′ Ημίχρονο. Ο Αρης καλύτερος γύρισε τον αγώνα. Απότέλεσμα ημιχρόνου Άρης – Ξάνθη 2-1

Ώρα 19:55 Τα αποτελέσματα ημιχρόνου: ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-0, Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος 1-0, Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-1, Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-1, Λάρισα – Ολυμπιακός 0-1 και τελικό αποτέλεσμα Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 4-0

Ώρα 20:05 Έναρξη β’ μερους.

49′ Κίτρινη ο Ματίγια

50΄Γκολ για την Ξάνθη. Ο Ντουρίτσκοβιτς αμαρκάριστος νικησε τον Κουέστα. Αρης-Ξάνθη 2-2

55′ Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-2, Άρης – Ξάνθη 2-2, ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-0, Λάρισα-Ολυμπιακος 0-2 και Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος 1-0.

61′ Μεγαλη ευκαιρία για τον Αρη με τον Ζιφκοβιτς να νικά τον μαρτινεζ που μπήκε ως αλλαγη

62′ Γκολ εβαλε ο Αστερας Τρίπολης που καθαρίζει την υπόθεση παραμονής, οπως και ο ΠΑΟΚ στα Γιαννενα που πλεον αποχαιρετούν την κατηγορία.

69′ Γκολ ο Αρης. Σκορερ ο Νικολά Ντιγκινί από πάσα παρε βαλε του Γιουνες. Αρης -Ξάνθη 3-2

72′ Γκολ ο Αρης. Παρόμοιο τερμα οταν από σεντρα του Ματίγια και πάλι από πλάγια ο Γιουνες έδωσε πάσα πάρε βαλε στον Κορχουτ που σκοραρε για τους θεσσαλονικεις. Αρης-Ξάνθη 4-2

73′ Γκολ στο Περιστερι, Ατρόμητος-ΟΦΗ 0-2

79′ Γκολ ο Αρης! Συντριβή για τον ΑΟΞ με τον Ντιγκινι να σκοραρει ανενόχλητος και πάλι μετά από πάσα του ματίγια. Αρης-Ξάνθη 5-2

81′ Γκολ ο Αρης! Νεο γκολ σε 12 λεπτα για τον Αρη με τον Γκαρσια μονος να σκοραρει από ασιστ του Ντιγκινί. Αρης-Ξανθη 6-2

90′ Μπήκαμε στις καθυστερήσεις χαλαρωσε ο Αρης

93′ Γκολ ο Αρης. Ο Σιωπης με πέναλτι σκοραρει το πρωτο γκολ της καριέρας του, μετά από χέρι του Μπαξεβανιδη. Αρης-Ξάνθη 7-2

Τέλος αγώνα! Ντροπή για την Ξάνθη, το σκορ τα λεει όλα! Τελικό αποτέλεσμα Άρης-Ξάνθη 7-2