Τουλάχιστον 23 υποψήφιοι για 12 θέσεις στις κρίσιμες εκλογές του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Το απόγευμα της Κυριακής στον τρίτο όροφο του Επιμελητηρίου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη θα διεξαχθεί η κρίσιμη εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Εθνικού, η οποία θα αναδείξει και τη νέα διοίκηση του συλλόγου.

Οι ενδείξεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι μετά και τις εντάσεις που υπήρξαν θα υπάρξει μεγάλος αριθμός ατόμων που θα την παρακολουθήσει, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη είναι και η κατάθεση υποψηφιοτήτων.

«Δεν είναι κλειστή η είσοδος, όποιος θέλει μπορεί να έρθει, απλά δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη«, έσπευσε να επισημάνει με δηλώσεις του στην Δέλτα Τηλεόραση ο πρόεδρος του ΜΓΣ Αυγερινός Μεσινέζης.

Ο ίδιος έκανε μάλιστα έκκληση «στα παλιά μέλη να έρθουν κοντά μας», διαπιστώνοντας ότι «δεν δώσαμε τον κατάλληλο χώρο ώστε όλα τα παλιά στελέχη και αθλητές να είναι κοντά μας» αλλά επισημαίνοντας ότι «τους τελευταίους 4-5 μήνες ξεκίνησε μια προσπάθεια και προς αυτήν την κατεύθυνση».

«Ας έρθουν όλοι, ας πουν τις απόψεις τους. Δεν είμαστε κλειστό κλαμπ», τόνισε ακόμα ο πρόεδρος Μεσινέζης που σύμφωνα με όσα και ο ίδιος είχε δηλώσει πριν μια εβδομάδα στο ThrakiSportS, θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το ΔΣ του συλλόγου, χωρίς απαραίτητα να επιδιώκει ο ίδιος και την εκ νέου ανάληψη της προεδρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι να κλείσουν τα γραφεία του Εθνικού την Παρασκευή είχαν κατατεθεί συνολικά 19 υποψηφιότητες για το 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο και άλλες τέσσερις για την 3μελή Εξελεγκτική Επιτροπή.

Η σχετική προθεσμία έτρεχε ως την Πέμπτη, ωστόσο ο κατάλογος μένει ανοιχτός και οι υποψηφιότητες μπορεί να αυξηθούν ακόμα και μέχρι λίγο πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, εφόσον κάποιο μέλος επιθυμεί να εκτεθεί στην ψήφο του εκλογικού σώματος. Ως την ίδια στιγμή υπάρχει φυσικά και το ενδεχόμενο κάποιοι υποψήφιοι να αποσυρθούν.

Έτσι κι αλλιώς πριν τις αρχαιρεσίες θα προηγηθούν οι συζητήσεις και η λήψη αποφάσεων για όλα τα υπόλοιπα κρίσιμα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του καταστατικού και της εναρμόνισής του με το νέο νόμο (βάσει του οποίου, μεταξύ άλλων, στο νέο ΔΣ θα πρέπει να μετέχουν κατά το 1/3 γυναίκες).