Volley League: Ο Δαρίδης με τον Στεφάνου έκοβαν, ο Σμιτ έραβε και ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 επί του ΠΑΟΚ

Με 3-0 νίκησε ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα των τελικών του πρωταθλήματος της Volley League και έκανε το 1-0 στην σειρά.

Κορυφαίοι του Ολυμπιακού, σύμφωνα με την άμεση ανάλυση του Στέφανου Λεμονίδη στο Φως, ο Γιώργος Στεφάνου που έπαιξε και για τον Αλεξίεφ, ενώ ο πρώην παίκτης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σμιτ πήρε το επιθετικό βάρος και είχε 11/19 επιθέσεις, δεν κόπηκε ούτε μια φορά.

Οι κεντρικοί του Ολυμπιακού Πετρέας, Ανδρεάδης πελαγοδρομούσαν στο ξεκίνημα, αλλά μετά έστησαν τοίχος και ήταν καθοριστικοί. Μεγάλες άμυνες (δύο συνεχόμενες) του Δαρίδη στο 24-22 του πρώτου σετ έκριναν το 1-0. Ορχήστρα ο Γερούν Ραουβέρντινκ.

Ο Ολυμπιακός απέφυγε τα λάθη και κέρδισε εύκολα, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που ήταν τραγικός, ιδιαίτερα στα τελειώματα των σετ. Στο πρώτο σετ και στο 23-22, ο Αλεξίεφ με άσχημη υποδοχή πέρασε τη μπάλα στο αντίπαλο τερέν, αλλά ο Γκάρετ πέρασε την κεντρική γραμμή, κι αντί να γίνει το 23-23 είχαμε το 24-22, για να ακολουθήσουν οι δυο εντυπωσιακές άμυνες του Δαρίδη για το 25-22. Το δεύτερο σετ τελείωσε με διπλή μπαλιά του Τερζή, ενώ στο τρίτο στο 22-21 , κι ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κόντρα επίθεση, οι παίκτες του έμειναν αγάλματα και η μπάλα έπεσε ανάμεσα τους. Στο τέλος εξάλλου έδωσαν δυο άσους στον Σμιτ.

Ουδείς υστέρησε από τον Ολυμπιακό, που όπως προαναφέρθηκε είχε σε μεγάλη μέρα τους Ανδρεάδη, Δαρίδη, Σμιτ ενώ τραυματίας είναι ο Κουμεντάκης, ενώ ο ΠΑΟΚ παρότι έπαιρνε εύκολους πόντους με το σερβίς στον Αλεξίεφ δεν διεκδίκησε σοβαρά κανένα σετ. Οι παίκτες του όταν έκαιγε η μπάλα, τα έχαναν, ενώ ο Βούλγαρος παρότι δεν είχε ρυθμό στην υποδοχή βοήθησε σε δύσκολες επιθέσεις. Όαση για τον ΠΑΟΚ ο Αλεξάντερ Όκολιτς, που αν και κεντρικός ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 16 πόντους(13/21 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ).