Παλιός γνώριμος ο διάδοχος του Ράσταβατς στην Ξάνθη σύμφωνα με δημοσιεύματα

Υπ’ ατμόν είναι ο Μίλαν Ράσταβατς από την Ξάνθη και από καιρό φαίνεται πως ο Σέρβος θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας, η οποία φέρεται να ενδιαφέρεται για έναν παλιό της γνώριμο.

Δημοσιεύματα στην Ελλάδα (πχ gazzetta), επικαλούμενα ωστόσο αναφορές από το εξωτερικό, υποστηρίζουν ότι η ομάδα της Θράκης είναι πιθανό να στραφεί σε έναν παλιό της γνώριμο, τον Εντι Ιορντανέσκου, ο οποίος και στο παρελθόν είχε απασχολήσει το ξανθιώτικο κλαμπ και είχε συζητήσεις μαζί του.  

Ο 41χρονος, γιος του Ανχελ Ιορντανέσκου, φέρεται έτοιμος να αποχωρήσει από την Γκας Μεντάν Μεντίας, την οποία ανέλαβε τον Γενάρη και οδήγησε σε άνετη παραμονή. Συμμετείχε μεν στα πλέι οφ παραμονής, αλλά είναι πρώτη, στο «+16» από την επικίνδυνη ζώνη και δεν κινδυνεύει. 

Οπως σχολίαζαν στη Ρουμανία, ο νεαρός κόουτς δεν θα συνεχίσει και κάπου εδώ… μπλέκουν την Ξάνθη. Χαρακτηριστικά γινόταν λόγος ότι εκτός συλλόγων της χώρας του, μπορεί να γίνει και κάτοικος Ελλάδος, σε ομάδα με την οποία διαπραγματεύτηκε και στο παρελθόν, δηλαδή την Ξάνθη!  

Αυτόματα απέκτησε ξεχωριστό ενδιαφέρον το ματς της  Γκας Μεντάν Μεντίας με την Χερμανστάντ, όπου αν «επιβεβαιώνονταν» τα δημοσιεύματα στη βαλκανική χώρα, ήταν πολύ πιθανό να αποτελέσει το κύκνειο άσμα του Ιορντανέσκου στον πάγκο της. 

Δεν αποτέλεσε όμως. Η Γκας Μεντάν Μεντίας του Ρουμάνου τεχνικού επικράτησε εύκολα της Χερμανστάντ με 4-1 και εδραιώθηκε στην κορυφή του ομίλου παραμονής του ρουμανικού πρωταθλήματος.

Ωστόσο η παρουσία του Εντι Ιορντανέσκου που σύμφωνα με τους γείτονες «παίζει» για τον πάγκο της Ξάνθης παραμένει στον «αέρα» και η αιτία είναι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος της χώρας τους.

Ο ίδιος μετά το αποψινό παιχνίδι έδειξε μεν αισιόδοξος πως θα λυθούν, αλλά και έκρουσε το καμπανάκι ότι δεν είναι διατεθειμένος να συνεχιστεί η κατάσταση που επικρατεί.

«Κερδίσαμε λόγω του χαρακτήρα που έχουμε ως ομάδα. Οι παίκτες έχουν συμβόλαια που πρέπει να γίνουν σεβαστά. Πέρασε ορισμένες δύσκολες ημέρες και η ψυχολογία μου δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Πήρα υποσχέσεις και ελπίζω να υλοποιηθούν», σχολίασε μεταξύ άλλων. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιορντανέσκου και πριν δυο χρόνια είχε απασχολήσει την Ξάνθη, όταν αναζητούσε τον διάδοχο του Λουτσέσκου. Με συστάσεις και από τον Ραζβάν είχε έρθει στην Αθήνα, ωστόσο όπως είχε αποκαλύψει τότε το ThrakiSportS, οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν και τελικά προτιμήθηκε η λύση Ράσταβατς.