Κύπελλο Ελλάδος: «Σχόλασε» σε μια ώρα η σύσκεψη για τον τελικό! Σούπερ μπάχαλο και αμήχανες δηλώσεις από Μάνο Γαβριηλίδη…

Μάλλον σε αμηχανία βρέθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Μάνος Γαβριηλίδης με όσα συνάντησε στην περιβόητη σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

«Ό,τι και να πούμε τώρα είναι παρακινδυνευμένο. Από τη στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ δεν μπόρεσε να μας πει αν μπορούμε να έχουμε φιλάθλους ή όχι, δεν μπορούμε να ξέρουμε. Μας παρέπεμψαν για τη Δευτέρα», ήταν η απάντηση που έδωσε στους δημοσιογράφους που ρώτησαν τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης και της Επιτροπής Κυπέλλου για το θέμα.

«Δεν είναι η αστυνομία εξουσιοδοτημένη να μας μιλήσει γι’ αυτό το θέμα. Θα γίνει σύσκεψη με το υπουργείο και την αστυνομία, στην οποία δεν είμαστε προσκεκλημένοι. Η ΕΠΟ και οι ομάδες περιμένουν», πρόσθεσε ο Μάνος Γαβριηλίδης, που κρίθηκε να βγάλει από τη φωτιά τα κάστανα και να μιλήσει στους δημοσιογράφους εκ μέρους της ΕΠΟ.

«Ήδη έγινε μια κουβέντα για εισιτήρια, διαπιστεύσεις και προσκλήσεις, αλλά περιμένουμε. Το να γίνεται αυτό πέντε μέρες πριν τον τελικό είναι πολύ αργά, αλλά δυστυχώς πέσαμε πάνω στις γιορτές, οι ημιτελικοί έγιναν αργά και έτσι καθυστερήσαμε», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης.

Στην σύσκεψη η πλευρά της πρωταθλήτριας ομάδας του ΠΑΟΚ προσήλθε με την θέση να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου με θεατές και σε περίπτωση που δεν αποφευχθεί βάσει απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη το κεκλεισμένων των θυρών, ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να γίνει το ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Κιτρινόμαυρες πηγές από την πλευρά τους αρνούνται να αγωνιστεί η ΑΕΚ σε άλλη έδρα από αυτήν που προβλέπει η προκήρυξη και είναι το ΟΑΚΑ, λέγοντας αφενός ότι δεν πρέπει να ανοίγονται θέματα που δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα λιγότερο από δέκα μέρες πριν τον τελικό, αφετέρου ότι δεν μπορεί να σταθεί το αίτημα, καθώς καταργεί τη δυνατότητα χρήσης του VAR που μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στο ΟΑΚΑ.

Για το αν υπάρχει περίπτωση αλλαγής έδρας ο Μάνος Γαβριηλίδης πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλά απάντησε διπλωματικά ότι «είναι θέμα της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπως είπε ο κ. Δέδες». 

Τέλος, για τη χρήση του VAR στον τελικό ανέφερε: «Θα γίνει μια δοκιμή στο Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός, θα δούμε πώς θα πάει και ανάλογα θα αποφασίσουμε αν θα μπει και το VAR», ενώ πρόσθεσε πως «… εξ όσων γνωρίζω, μόνο στο ΟΑΚΑ μπορεί να χρησιμοποιηθεί VAR».

Από την πλευρά της ΕΠΟ στην σύσκεψη το “παρών” έδωσαν οι Δέδες, Φούσεκ, Γαβριηλίδης και Ψαρόπουλος.  Την ΑΕΚ εκπροσώπησαν η Αγγελική Αρκάδη, ενώ τον ΠΑΟΚ οι Μάκης Γκαγκάτσης, Κυριάκος Κυριάκος, Ηλίας Γεροντίδης και Βαγγέλης Τσακμακάς. Παράλληλα ήταν παρόντες εκπρόσωποι της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας. 

Σε όσα συζητήθηκαν τονίστηκε ότι αν τελικά ο τελικός της 11ης Μαΐου γίνει παρουσία κόσμου, να υπάρξουν οι ίδιες συνθήκες με πέρυσι, όταν δηλαδή οι φιναλίστ πήραν περίπου 17.000 εισιτήρια και είχαν από οκτώ θύρες για τους οπαδούς τους. Ωστόσο όλα αυτά υπό την αίρεση ότι η αστυνομία και ο υφυπουργός θα ανάψουν το πράσινο φως για τελικό με κόσμο στο ΟΑΚΑ, την ίδια στιγμή που δύο θύρες του ΟΑΚΑ θα είναι υποχρεωτικά κλειστές λόγω στατικότητας έπειτα από τον πρόσφατο έλεγχο που έγινε.

Υποτίθεται ότι από την σύσκεψη θα προέκυπτε η εισήγηση προς τον Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος έχει τον τελικό λόγο για τις συνθήκες διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με κόσμο ή χωρίς. Ωστόσο λέγεται ότι στην σύσκεψη η πλευρά της FIFA, υπό την επιτροπεία της οποίας βρίσκεται η ΕΠΟ, ξεκαθάρισε ότι θέλει τελικό με κόσμο και άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχόμενη αντίθετη απόφαση ενδεχομένως θα θεωρηθεί παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Με δυο λόγια, μιλάμε για το απόλυτο μπάχαλο εννιά μόλις ημέρες πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή του μεγάλου αγώνα…