Στην Εθνική Ανδρών κλήθηκε ο Μούχλιας, επιστρέφει και ο Τζούριτς! Οι επτά Θρακιώτες της 25άδας…

Την 25άδα των διεθνών που θα στηριχθεί στo European League η Εθνική μας ανακοίνωσε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος που φρόντισε να δηλώσει τον Δημήτρη Τζούριτς καθώς και αρκετά νέα παιδιά που αποτελούν το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και ο Δημήτρης Μούχλιας, που φεύγει μετά το καλοκαίρι με υποτροφία στην Χαβάη για σπουδές. Είναι η πρώτη κλήση του βασικού με τις μικρές εθνικές Δημήτρη Μούχλια στην Εθνική Ανδρών, εκεί όπου επίσης κλήθηκαν και οι επίσης πιτσιρικάδες Κοτζάι, Κωτσάκης και Παπαλεξίου.

Ο Αγκίμ Κοτζάϊ του Πήγασου Πολίχνης, που αποτελεί τη μεγαλύτερη έκπηξη, είναι μόλις 18 ετών, πασαδόρος και τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο από την επόμενη σεζόν θα μετακομίσει και αυτός στις ΗΠΑ για λογαριασμό του Springfield College που του έδωσε πλήρη υποτροφία.

Την ίδια ώρα ο Ανδρεόπουλος φρόντισε να συμπεριλάβει στις κλήσεις του και άλλους νεαρούς άσσους όπως ο Ράπτης, ο Κωτσάκης, ο Καπετανίδης και Παπαλεξίου ποντάροντας έτσι την απαιτούμενη ανανέωση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην πρόκληση.

Αίσθηση προκαλεί η απουσία από τις κλήσεις των Εβριτών Παρασκευά Τσέλιου και Δημήτρη Γκαρά. Αντιθέτως, μετέχουν κανονικά ο Σταύρος Κασαμπαλής που φέτος αγωνιζόταν στο κυπριακό πρωτάθλημα, ο Ανέστης Δαλακούρας της ΑΕ Κομοτηνής, φυσικά ο Άκης Δαρίδης και ο Ραφαήλ Κουμεντάκης του Ολυμπιακού αλλά και ο Γιώργος Πεντίδης του Παναθηναϊκού.

Από τις κλήσεις του ομοσπονδιακού μας τεχνικού που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί από την Ομοσπονδία, ξεχωρίζει όπως προαναφέρθηκε και αυτή του Δημήτρη Τζούριτς. Ο Ορεστιαδίτης αρχηγός έχοντας περάσει δύσκολες καταστάσεις για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ευελπιστεί πως θα ξεπεράσει τους τραυματισμούς του και να δώσει κανονικά το παρόν στην διοργάνωση που θα τουθ ανοίξει την πόρτα της συμμετοχής του στα τελικά του Ευρωπαϊκού στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η 25άδα της Εθνικής Ομάδας :

Πασαδόροι : Φιλίποφ, Στιβαχτής, Κασαμπαλής, Κοτζαϊ

Ακραίοι : Κουμεντάκης, Ανδρεόπουλος, Δαλακούρας, Φράγκος, Καπετανίδης, Κοκκινάκης, Κωτσάκης, Πρωτοψάλτης,

Κεντρικοί : Πετρέας, Τακουρίδης, Παπαλεξίου, Πελεκούδας, Πεντίδης

Διαγώνιοι : Τζούριτς, Ζουπάνης, Παπαδόπουλος Η, Μούχλιας, Βουλκίδης, Τζιουμάκας Γ.

Λίμπερο : Δαρίδης, Ζήσης