LIVE από τον Βόλο ο ημιτελικός του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μεικτών Ομάδων Παίδων: ΕΠΣ Ξάνθης – ΕΠΣ Αχαΐας

Παρακολουθήστε ζωντανά από το γήπεδο της Νεάπολης στον Βόλο την αναμέτρηση ανάμεσα στην ΕΠΣ Ξάνθης και την ΕΠΣ Αχαΐας, τον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων.

Καλημέρα και καλό μήνα. Νωρίς το πρωί της Πρωτομαγιάς διεξάγεται στο γήπεδο της Νεάπολης στον Βόλο η αναμέτρηση ανάμεσα σε ΕΠΣ Ξάνθης και ΕΠΣ Αχαϊας για τα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων.

Ωρα 09:25 Αυτός είναι ο πρώτος ημιτελικός της φετινής διοργάνωσης και ως ώρα έναρξης έχει οριστεί στις 10.00 το πρωί.

Ωρα 09:29 Ιδια ώρα στο γειτονικό Πανθεσσαλικό διεξάγεται και ο δεύτερος ημιτελικός αναμεσα σε ΕΠΣ Πειραιά και ΕΠΣ Μακεδονίας

Ωρα 09:34 Την αναμέτρηση της Ξάνθης με την Αχαϊα θα διευθυνει ο Νικος Παπακωνσταντίνου με βοηθους τους Βασίλη Καλύβα και Γιώργο Λιτοσελίτη της ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Ωρα 09:39 Αξίζει να σημειωθεί ότι στα ίδια γήπεδα διεξάγονται και οι ημιτελικοί του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων, αλλά αυτοί οι ημιτελικοί έχουν έναρξη στη μία το μεσημέρι.

Ωρα 09:42 Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν έχουμε θρακιώτικη εκπροσώπηση αφού η ΕΠΣ Έβρου που έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση αποκλείστηκε από τις Σέρρες.

Ωρα 09:45 ΕΠΣ Αχαίας – ΕΠΣ Χανίων και ΕΠΣ Σερρών – ΕΠΣ Ηρακλείου είναι αυτά τα δυο ζευγάρια και όπως γίνεται αντιληπτό η αντίπαλος της ΕΠΣ Ξάνθης στους Παίδες είναι η μόνη που μετέχει στο φάιναλ φορ και στους νέους

Ωρα 09:49 Θυμίζουμε ότι η ΕΠΣ Ξάνθης είναι η κάτοχος του τροπαίου αφου πέρυσι είχε λυγίσει στον τελικό στα πέναλτι την ΕΠΣ Δράμας ενώ στον ημιτελικό είχε παίξει και τότε με την ΕΠΣ Αχαϊας αλλά έχει και εντελώς αλλαγμένο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι.

Ωρα 09:53 Θυμίζουμε επίσης ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την κατάκτηση του τίτλου στους Νέους από την Ξάνθη και στους Παιδες από την ΕΠΣ Θράκης, στην ιδιαίτερα αναβαθμισμένη τότε Future League που είχε μάλιστα και ονομαστικό χορηγό ένα κορυφαίο αναψυκτικό και έτσι μεγάλη προβολή.

Ωρα 09:56 Γούλας, Βαρσάμης, Τσολάρι, Σιέχ, Καδή, Μαντζαρίδης, Μπογιατζόπουλος, Χαλκίδης, Πιστικός, Χατζημεμίς και Ντελή Χασάν οι έντεκα με τους οποίους ξεκινά ο Απόστολος Κουτρουλός τον ημιτελικό.

Ωρα 09:59 Για την ΕΠΣ Αχαίας η αρχική ενδεκάδα έχει ως εξής: Σουγλέρης, Ανδριακόπουλος, Πετρόπουλος, Τσαούσης, Κάσσας, Λένης, Παπαηλιού, Ορτέντζιο, Στρέκλας, Πετράτος, Κωνσταντόπουλος.

1′ Εναρξη του αγώνα

5′ Στο πρώτο πεντάλεπτο μια μεγάλη ευκαιρία για τους Πατρινούς, ο Στρέκλα βγήκε μόνος απέναντι στον Γούλα αλλά τον νίκησε ο γκολκίπερ της Ξάνθης και παίρνει με το καλημέρα τα πάνω του

10′ Θυμίζουμε ότι στα ματς των παίδων τα ημίχρονα έχουν διάρκεια 35 λεπτών ενώ την ίδια ώρα διεξάγεται και ο άλλος ημιτελικός ανάμεσα σε Πειραιά και Μακεδονία, επίσης στο 0-0

15′ Εμφανής η πρωτοβουλία των κινήσεων για την Αχαϊα, πέρα από την ευκαιρία του Στρέκλα είχε και δυο σουτ με Πετράτο και Κωνσταντόπουλο, το πρώτο κατέληξε άουτ και το δεύτερο στην αγκαλιά του Γούλα.

18′ Η αμυντική λειτουργία είναι καλή για την Ξάνθη, αλλά δείχνει να υπάρχει ζήτημα στο κέντρο με αποτέλεσμα να χάνεται η μπάλα και να έχει πολλές επιθέσεις η Αχαϊα, χωρίς όμως αποτέλεσμα για αυτήν μέχρι στιγμής.

20′ Ξεπεράσαμε τα μισά του πρώτου μέρους και η Ξάνθη με την προσφιλή της τακτική κρατάει, έχει δώσει χώρο στους Πατρινούς και με αντεπιθέσεις θα προσπαθήσει να πετύχει ένα τέρμα.

27′ Πρώτη υποψία ευκαιρίας για την ΕΠΣ Ξάνθης με τον αρχηγό Πιστικό, εκτέλεση φάουλ που δεν απείλησε ιδιαίτερα τους Πατρινούς.

31′ Εχουμε μπει στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, ισόπαλες χωρίς τέρματα οι δυο ομάδες

35′ Τέλος πρώτου ημιχρόνου, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση στην αναμέτρηση. Αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου: ΕΠΣ Ξάνθης – ΕΠΣ Αχαϊας 0-0

Ωρα 10:39 Ηταν ένα πρώτο ημιχρονο που η Αχαΐα είχε ξεκάθαρα την υπεροχή, έφτανε πιο εύκολα απέναντι στην εστία του Γούλα αλλά αδυνατούσε να βρει δίχτυα.

Ωρα 10:43 Από την πλευρά της η Ξάνθη μπήκε μάλλον μουδιασμένα στο ξεκίνημα, πήρε μέτρα στη συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο αλλά σταθερά δείχνει να έχει προσήλωση στο πλάνο του Κουτρουλού.

Ωρα 10:46 Υπενθυμίζεται ότι ο ενωσιακός προπονητής επιθυμεί σταθερά πρωτίστως να διατηρηθεί στο μηδέν το παθητικό και εφόσον βρεθεί η ευκαιρία, να σκοράρει η Ξάνθη.

Ωρα 10:49 Διαφορετικά, η ομάδα του είναι μαθημένη στα πέναλτι, όπου θα οδηγηθεί το παιχνίδι εφόσον διατηρηθεί το 0-0 ή γενικά έχουμε ισόπαλο αποτέλεσμα στο 70λεπτο.

36′ Εναρξη του δευτερου ημιχρονου

40′ Θυμίζουμε ότι ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα, η ΕΠΣ Ξάνθης θα έχει και άλλο ματς στον Βολο το Σάββατο, είτε μικρό είτε (οπως ευχόμαστε ολοι) μεγάλο τελικό.

43′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη με τον Πιστικό. Βγήκε στην αντεπίθεση η ομάδα, στο σουτ όμως που έκανε η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

47′ Κιτρινίζεται ο Πετρόπουλος της ΕΠΣ Αχαϊας, έχει άλλη μια κίτρινη με τον Τσαούση η ομάδα από την Πάτρα. Καθαροί όλοι οι παίκτες της ΕΠΣ Ξάνθης.

50′ Πρώτη διορθωτική κίνηση για την ΕΠΣ Αχαϊας, πρώτη αλλαγή δηλαδή. Εξω ο Λένης μέσα ο Πέτρου.

52′ Ακομα ο Κουτρουλός δεν έχει κάνει κάποια αλλαγή, υπενθυμίζεται ότι έχουν δικαίωμα να κάνουν μέχρι τέσσερις ο κάθε προπονητής.

55′ Να και η πρώτη αλλαγή για την Ξάνθη. Εξω ο Μαντζαρίδης, μέσα ο Γουναρίδης, περίπου ένα τέταρτο πριν το φινάλε.

58′ Δεύτερη αλλαγή για την Ξάνθη. Εξω ο Ντελή Χασάν, μέσα ο Τυριάκης

60′ Δευτερη αλλαγή για την Αχαία με κάτι που συνηθίζει και ο Κουτρουλός, αλλαγή στην αλλαγή, έξω ο Πέτρου, μέσα ο Καμπέρης

63′ Γκοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ για την ΕΠΣ Ξάνθης. Ο αρχηγός Βασίλης Πιστικός σκορερ για την ομάδα της Ξάνθης, επτά λεπτά πριν το τέλος. Κοντά σε μεγάλη πρόκριση η ομάδα της Θράκης ώστε να υπερασπιστεί τον τίτλο της. ΕΠΣ Ξάνθης – ΕΠΣ Αχαϊας 1-0

65′ Τέταρτη και τελευταία αλλαγή για την ΕΠΣ Αχαίας. Εξω ο Πετράτος, στην θέση του ο Κατσαίτης. Πέντε λεπτά ακόμα

69′ Τρίτη αλλαγή για την ΕΠΣ Ξάνθης για να πέσει ο ρυθμος προφανως και ενω βαδίζουμε για τις καθυστερήσεις, μέσα Νικολόπουλος, έξω Μπογιατζόπουλος

70′ Μπαίνουμε στις καθυστερήσεις του αγώνα, λογικά κοντά στα τρία λεπτά λόγω των αλλαγών.

70+3 Τέεεεεελος. Η ΕΠΣ Ξάνθης με το γκολ του Πιστικού και μεγάλη εμφάνιση Γούλα κάτω από τα δοκάρια, κυρίως με αρχή, μέση και τέλος και προσήλωση στο πλάνο του Κουτρουλού, προκρίνεται ξανά στον τελικό και θα υπερασπιστεί το Σάββατο τον τίτλο της στο Πανθεσσαλικό. Τελικό αποτέλεσμα: ΕΠΣ Ξάνθης – ΕΠΣ Αχαϊας 1-0