Ιδιοκτήτης καφετέριας της Αλεξανδρούποης πλάκωσε στο ξύλο εφοριακό, συνελήφθη και περνά τη νύχτα στο κρατητήριο

Ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αλεξανδρούπολη χειροδίκησε κατά ελεγκτή της ΑΑΔΕ, ενώ κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε να μην κόβει αποδείξεις

Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, ελεγκτές της, κατά τη διάρκεια προληπτικού ελέγχου για την έκδοση αποδείξεων, μπήκαν σε καφετερία της Αλεξανδρούπολης, όπου διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι όχι μόνο δεν εκδίδονταν αποδείξεις αλλά δεν κόβονταν ούτε τα δελτία παραγγελίας.

Κατά βεβαίωση των παραβάσεων και ενώ οι ελεγκτές ενημέρωσαν τον επιχειρηματία ότι θα επιβληθεί στην επιχείρησή του 48ωρο «λουκέτο», όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, εκείνος επιτέθηκε και χτύπησε με γροθιές τον έναν εφοριακό υπάλληλο.

Η συνέχεια δόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Το αξιοπερίεργο είναι ότι επιστρέφοντας από το νοσοκομείο, όπου πήγε για τις πρώτες βοήθειες, ο εφοριακός άκουσε τον ιδιοκτήτη του καφέ να τον απειλεί με μήνυση και τους αστυνομικούς να του γνωστοποιούν ότι κρατείται.

Ως γνωστόν με πρόσφατες διατάξεις δεν προβλέπεται αυτόφωρη διαδικασία για όσους επιτελούν το έργο τους εν ώρα υπηρεσίας. Χρειάστηκε η παρέμβαση του τοπικού εισαγγελέα για την επίλυση του θέματος καθιστώντας σαφές ότι ο εφοριακός κακώς κρατείται.

Ο επιχειρηματίας κρατείται με τη διαδικασία του Αυτοφώρου και εκτός από το προβλεπόμενο πρόστιμο των 2.500 ευρώ, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με «λουκέτο» 1 μήνα, όπως ισχύει στις περιπτώσεις παρεμπόδισης ελέγχου με απειλές ή άσκηση βίας κατά των ελεγκτών της ΑΑΔΕ.

Πηγή: http://amna.gr/