ΕΠΣ Έβρου: Η μάχη σε Βορρά και Νότο στην Β’ κατηγορία! Το πρόγραμμα των 7 πρωτοπόρων μέχρι το φινάλε

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεχίζεται όπως στην Α’ κατηγορία η μάχη του τίτλου στην Β’ κατηγορία που σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που είχαμε 3 ομίλους φέτος έχουμε δυο ένα σε Βορρά και ένα σε Νότο.

Στον Βόρειο Όμιλο, 5 αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε με την μάχη του να αναμένεται συναρπαστική, αφού 3 ομάδες ο Ακρίτας Νέας Βύσσας, η Ένωση Οινόης και ο παραπονούμενος Ατρόμητος Ασπρονερίου που έφτασε κοντά στην απόσυρσή του μονομαχούν για τον τίτλο και την άνοδο στην Α’ κατηγορία.

Από τις τρεις ομάδες η Ένωση Οινόης που βρίσκεται στο -3 από την κορυφή έχει να δώσει ένα αγώνα παραπάνω καθώς έχει κάνει το ρεπό της και θεωρητικά μπορεί να κάνει το 5/5 έχοντας δυσκολότερο αγώνα αυτόν στο Ελληνοχώρι, ενώ ελπίζει και σε πιθανή ισοπαλία στο ντέρμπι της Βύσσας με το Ασπρονέρι την Κυριακή. Σε περίπτωση ισοβαθμίας υστερεί με το Ασπρονέρι (νίκη 2-1, ήττα 3-1) και έχει μια νίκη 1-0 και μια ήττα 1-2 με την Νέα Βύσσα.

Ο Ακρίτας Νέας Βύσσας με νίκη στο ντέρμπι επί του Ασπρονερίου αγκαλιαζει τον τίτλο αφού θεωρητικά μπορεί να κάνει το 3/3 με Δόξα Δόξης, Ρίζια και Θούριο. Διαφορετικά τα πράγματα θα δυσκολέψουν, όπως τα ίδια ισχύουν για τον Ατρόμητο Ασπρονερίου. Με νίκη στην Βύσσα αποκτά προβάδισμα αφού έχει και τις ισοβαθμίες με Οινόη αλλά και Βύσσα (νίκη 5-0 στο Ασπρονέρι), αλλά και βατό στην θεωρία πρόγραμμα με Δόξα Ορεστιάδας, Δόξης και Στέρνας.

Η μάχη του τίτλου στον Βορρά, 5 στροφές πριν το φιναλε:

Ακρίτας Νέας Βύσσας (50 βαθμοί): Ασπρονέρι (εντός), ΡΕΠΟ, Δόξα Δόξης (εντός), Ρίζια (εκτός), Θούριο (εκτός)

Ένωση Οινόης (47 βαθμοί): Θούριο (εκτός), Κυπρίνος 3-0 α.α., Ελληνοχώρι (εκτός), Στέρνα (εκτός), Φυλάκιο (εντός)

Ατρόμητος Ασπρονερίου (47 βαθμοί): Ν. Βύσσα (εκτός), Δόξα Ορεστιάδας (εντός), Στέρνα (εντός), ΡΕΠΟ, Δόξα Δόξης (εντός)

Στον Νότιο Όμιλο, έχουμε πολύ ψωμί ακόμη αφού 7 αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε με την μάχη και εδώ να αναμένεται συναρπαστική, αφού 4 ομάδες, οι Μάιστρος, Άβαντας, Πέπλος και Νέα Χηλή θα παλέψουν εκτός απροόπτου για τον τίτλο σε ένα πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται το … καλοκαίρι στις 9 Ιουνίου.

Μεγάλα φαβορί είναι ο Μάιστρος και ο Άβαντας με βάση την βαθμολογική διαφορά αλλά και το βατότερο πρόγραμμα που εχουν από Πέπλο και Νέα Χηλή ωστόσο 7 αγώνες είναι πολλοί και σε αυτό το ερασιτεχνικό επίπεδο με συνεχέις αγώνες και εμβόλιμες αγωνιστικές πολλά μπορούν να αλλάξουν μέχρι το φινάλε. Σε πιθανή ισοβαθμία των δυο ο Ατρόμητος έχει το πλεονέκτημα καθώς επικράτησε 3-0 στον Άβαντα, ενώ απέσπασε ισοπαλία 1-1 στον Μαΐστρο.

Η μάχη του τίτλου στον Νότο, 7 στροφές πριν το φινάλε:

ΑΟ Μαΐστρου (56 βαθμοί): Μάκρη (εκτός), Δαδιά (εντός), Αρίστεινο (εκτός), Μοναστηράκι (εκτός), Κορνοφωλιά (εντός), Σιδηρώ (εκτός), Νέα Χηλή (εκτός)

Ατρόμητος Άβαντα (54 βαθμοί): Μοναστηράκι (εντός), Δορίσκος (εκτός), Καππαδοκία (εντός), Εθνικός Αλ. Β’ (εκτός), Πέπλος (εντός), Φουρτούνα (εκτός), Μάκρη (εντός)

ΑΣ Πέπλος (51 βαθμοί): Σιδηρώ (εντός), Νέα Χηλή (εντός), ΑΟ Θράκης (εκτός), Απαλός (εντός), Άβαντας (εκτός), Δορίσκος (εντός), Καππαδοκία (εκτός)

ΑΕ Νέας Χηλής (50 βαθμοί): Εθνικός Αλ. Β’ (εντός), Πέπλος (εκτός), Φουρτούνα (εκτός), Μάκρη (εντός), Δαδιά (εκτός), Αρίστεινο (εντός), Μάιστρος (εκτός)