Κύπελλο Ελλάδος: «Κανένα πρόβλημα» από Γαβριηλίδη για τελετουργικό αφιερωμένο στην ποντιακή γενοκτονία πριν τον τελικό

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, Μάνος Γαβριηλίδης, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Metropolis 95.5 FM” και αναφέρθηκε στις συζητήσεις που γίνονται για το αν ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (11/5) θα διεξαχθεί με κόσμο, αλλά και στη χρήση του VAR.

Επιπλέον ανέφερε ότι δεν υπάρχει προσωπικά από τον ίδιο κανένα πρόβλημα για να υπάρξει τελετουργικό αφιερωμένο στην ποντιακή γενοκτονία πριν την έναρξη του τελικού, διευκρίνισε ωστόσο ότι την σχετική απόφαση θα την λάβει η Επιτροπή Κυπέλλου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα σενάρια διεξαγωγής του τελικού χωρίς κόσμο: “Πάντα ήμουν της άποψης οι αγώνες να διεξάγονται με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, αρκεί βεβαίως να υπάρχει ασφάλεια. Κάποιοι άλλοι χειρίζονται αυτό το θέμα όμως και δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια παρέμβαση. Μακάρι αν ήταν δυνατόν να μπορούσε να γίνει ο τελικός σε γεμάτο γήπεδο”.

Για το αν θεωρεί πισωγύρισμα ενδεχόμενη διεξαγωγή του τελικού χωρίς κόσμο: “Δεν είναι σωστό και ωραίο αυτό που ζήσαμε τότε (σ.σ. στον κεκλεισμένων των θυρών τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός το 2016). Εκτός αυτού, είχαμε και πάλι κάτι ψιλοεπεισόδια έστω με αυτούς τους λίγους που ήταν στο γήπεδο”.

Για τους λόγους που η Πολιτεία εμφανίζεται να θέλει διεξαγωγή τελικού χωρίς κόσμο:“Ξεκάθαρη εικόνα θα έχουμε μετά την σύσκεψη της Πέμπτης. Πιθανώς έχουν κάποιες πληροφορίες. Δεν νομίζω, πάντως, ότι υπάρχει άνθρωπος που θα προτιμούσε έναν τελικό που να μην είναι γιορτή και χωρίς τον όσο δυνατόν περισσότερο κόσμο στο γήπεδο”.

Για τη χρήση VAR στον τελικό: “Είναι ένα επιπλέον βήμα για καλύτερη και πιο ομαλή διεξαγωγή του τελικού. Αυτές τις πληροφορίες έχω κι εγώ, την Πέμπτη θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα”.

Για την πρόταση της ΑΕΚ για τελετουργικό αφιερωμένο στην ποντιακή γενοκτονία: “Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα, όμως, η Επιτροπή θα πάρει την απόφαση”.

Για το αν είχε επαφή με τις δύο ομάδες: “Σε προσωπικό επίπεδο ναι, όμως, όλοι περιμέναμε μετά τις γιορτές τη σύσκεψη”.

Για την ταύτιση απόψεων των δύο ομάδων σχετικά με την παρουσία κόσμου: “Δε νομίζω ότι οι δύο ομάδες έχουν θέμα μεταξύ τους. Έχω την εντύπωση ότι όλοι θέλουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στον τελικό. Αν η Πολιτεία έχει κάποιες διαφορετικές πληροφορίες, όμως, πρέπει να το σεβαστούμε”.