Κοροϊδία Λαμπάκη με πληρωμή (παραμονές των εκλογών) επιπλέον 25.000 ευρώ για τη μελέτη του νέου Κλειστού που θα έφτιαχνε δωρεάν η Τεχνική Υπηρεσία

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η νέα αποκάλυψη για την χρηματοδότηση με απευθείας ανάθεση από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών αθηναϊκού τεχνικού γραφείου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μελέτες του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου.

Οπως αναφέρει το evros-news, που αναδεικνύει το θέμα, «ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, που σύμφωνα με συνεχείς δηλώσεις του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη αλλά και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργου Κουκουράβα ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ εκτός για μελέτες γιατί έχει σπουδαία τεχνική υπηρεσία, πλήρωσε περίπου 48.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί η μελέτη του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου που καθυστερούσε εδώ και 3 χρόνια (από το 2016)».

Σύμφωνα λοιπόν με απόφαση που έλαβε μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα προσωπικά ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και συγκεκριμένα την Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 όπως αναφέρεται στο έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

  1. Εγκρίνουμε την εκτέλεση της εργασίας για την υπηρεσία συμβούλου , για την αναζήτηση και διαπίστωση των προβλέψεων των Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών περί της καταλληλότητας αθλητικών χώρων για την διεξαγωγή εθνικών και διεθνών αγωνιστικών εκδηλώσεων, προϋπολογισμού 24.428,00€, με απευθείας ανάθεση.
  2. Αναθέτουμε την εκτέλεση της ανωτέρω εργασίας για την υπηρεσία συμβούλου , για την αναζήτηση και διαπίστωση των προβλέψεων των Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών περί της καταλληλότητας αθλητικών χώρων για την διεξαγωγή εθνικών και διεθνών αγωνιστικών εκδηλώσεων στην ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΡΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Λ. ΑΘΗΝΩΝ 336 , 12462, ΧΑΙΔΑΡΙ, έναντι του ποσού των 24.428,00 €.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΑΜΠΑΚΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ (ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ)

Είχε προηγηθεί και μια ακόμα απ’ ευθείας ανάθεση, στο ίδιο Τεχνικό γραφείο της Αθήνας και στον υπεύθυνο του Ηρακλή Δρούλια, πρώην Πρόεδρο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και υποψήφιο δήμαρχο Χαίδαρίου το 2014 που δεν εκλέχθηκε αλλά είναι απλά δημοτικός σύμβουλος, στις 12 Ιουνίου του 2018. Εκείνη ήταν  23.304,00 €.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΑΜΠΑΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ (ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 – ΔΡΟΥΛΙΑΣ)

Όπως θυμίζει το evros-news, είχε κάνει εντύπωση η επιλογή του συγκεκριμένου αθηναϊκού γραφείου και «αποδείχθηκε πως επειδή η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Αλεξανδρούπολης δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την μελέτη, βρέθηκε ο Ηρακλής Δρούλιας από το Χαϊδάρι για να βοηθήσει». «Θα περιμένουμε να γίνει ο διαγωνισμός του συγκεκριμένου έργου, όταν γίνει γιατί πλέον ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος και απαγορεύεται να πραγματοποιηθεί και τότε ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ. Με άλλες, ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ στο συγκεκριμένο θέμα», αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα, που είναι προφανές ότι διαθέτει πολύ καλό ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα που απασχολεί όλον τον αθλητικό κόσμο της Αλεξανδρούπολης.

Για το θέμα πάντως ήδη έχει προκληθεί αρκετός θόρυβος στην Αλεξανδρούπολη, λιγότερο από ένα μήνα πριν τις εκλογές, καθώς η δημοτική παράταξη “Ανάσα” και ο υποψήφιος δήμαρχός της Παύλος Μιχαηλίδης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης την περασμένη πενταετία, εξέδωσε ανακοίνωση μιλώντας ουσιαστικά για «κοροϊδία» Λαμπάκη αναφορικά με την υπόθεση του νέου Κλειστού. Στην ανακοίνωσή του ο Παύλος Μιχαηλίδης αναφέρει:

«Ενα μήνα πριν τις εκλογές, 2η απευθείας ανάθεση 24.000 € του κ. Λαμπάκη στον πρώην υποψήφιο δήμαρχο Χαϊδαρίου.

Με την 110/2019 απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης στις 24/4/2019, ένα ακριβώς μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές, εγκρίθηκε η απευθείας ανάθεση της σύμβασης παροχής υπηρεσίας για υπηρεσία συμβούλου, με σκοπό την αναζήτηση και διαπίστωση των προβλέψεων των Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών περί της καταλληλότητας αθλητικών χώρων για την διεξαγωγή εθνικών και διεθνών αγωνιστικών εκδηλώσεων» προϋπολογισμού 24.428,00 €

Το γραφείο στο οποίο δίνεται η απευθείας ανάθεση είναι του κ. Ηρακλή Δρούλια, υποψήφιου Δημάρχου το 2014 και νυν δημοτικού συμβούλου στο Χαίδάρι.

Ανάλογη απευθείας ανάθεση στο συγκεκριμένο γραφείο είχε δοθεί και τον Ιούνιο του 2018 με την 303/2018 απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης.

Εκείνη η ανάθεση λόγω των σοβαρών διαδικαστικών της θεμάτων δεν προχώρησε, ενώ πλέον την επαναφέρουν σκανδαλωδώς και πάλι, δύο μόνο ημέρες πριν την συμπλήρωση του τελευταίου μήνα των αυτοδιοικητικών εκλογών (ένα μήνα νωρίτερα από την διεξαγωγή τους απαγορεύεται η προκήρυξη έργων).

Ο ισχυρισμός της δημοτικής αρχής πως πρόκειται για συμβουλευτική υποστήριξη με σκοπό να ολοκληρωθεί η μελέτη κατασκευής του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου της Αλεξανδρούπολης δεν ευσταθεί για τους εξής λόγους:

Ο αντιδημάρχος τεχνικών έργων ο κ.Γιώργος Κουκουράβας με ραδιοφωνικές του δηλώσεις στον maximum fm 93.6 στις 26/6/2018, είχε δεσμευτεί δημόσια πως “Τέλη Σεπτεμβρίου του 2018 τελειώνει η μελέτη για το νέο Κλειστό Γυμναστήριο”.

Σε συνέχεια των δηλώσεών του, στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό διαβεβαίωνε στις 8/11/2018 πως “Έχουμε στείλει τις μελέτες μας για το κλειστό γυμναστήριο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από τις 27 Οκτωβρίου”!

Για την ιστορία να θυμήσουμε πως συμπληρώνονται τρία χρόνια, από την συνέντευξη τύπου στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016, του αείμνηστου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Γιώργου Παυλίδη, σύμφωνα με την οποία η Περιφέρεια με δική του πρωτοβουλία, είχε εξασφαλίσει το χρηματικό κονδύλι για την δημιουργία ενός Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ο κ. Πέτροβιτς, καθώς και ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικού.

Το νέο κλειστό θα ήταν έτοιμο στο τέλος του 2018 με αρχές του 2019, ενώ θα είχε χωρητικότητα 1000 έως 1300 θέσεις και 13 μέτρα ύψος, με προβλεπόμενη χωροθέτηση δίπλα στο νέο κλειστό κολυμβητήριο.Όπως είχε υποσχεθεί ο κ.Λαμπάκης, από την επόμενη ημέρα ο Δήμος θα φρόντιζε για τις απαιτούμενες μελέτες, με σκοπό την γρήγορη κατασκευή του έργου και κυρίως να μην υπάρξει κίνδυνος να χαθεί το ποσό αυτό, από κάθε ενδεχόμενη καθυστέρηση.

Μετά από δημόσια παρέμβασή μας τον Φεβρουάριο του 2017, είχαμε αποκαλύψει πως η δημοτική αρχή κωλυσιεργούσε εσκεμμένα την εκπόνηση της μελέτης και σε απάντησή μας τότε εντός του δημοτικού συμβουλίου, ο κ.Λαμπάκης είχε δεσμευθεί πως οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου θα ολοκλήρωναν τις σχετικές μελέτες εντός τριμήνου!

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Υποψήφιος δήμαρχος –
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.”»