Ιστιοπλοΐα για ΑΜΕΑ από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη!

Με πρόγραμμα του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” η ιστιοπλοΐα για ΑΜΕΑ εξαπλώνεται σ’ όλη την Ελλάδα…

Στην Ελλάδα του 2019 μόνο δυο όμιλοι στην Ελλάδα έχουν τμήμα για ιστιοπλοΐα για συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα (ΑΜΕΑ).

Ο ένας είναι στην Αθήνα και είναι ο Ναυταθλητικός Όμιλος ΑΜΕΑ SAILABILITY HELLAS και ο άλλος στη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί υπό την σκέπη του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Η Ελλάδα εδώ και χρόνια στέλνει αθλητές ΑΜΕΑ σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τους επόμενους μήνες αναμένεται οι δυο όμιλοι ν’ αποκτήσουν “αδελφάκια”.

Tο Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” που είναι πάντα… δίπλα στο άθλημα και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην διάδοση του αθλήματος στους ΑΜΕΑ προχωράει σε νέο πρόγραμμα ώστε να δημιουργηθούν νέα τμήματα ανά την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα φυσικά θα “τρέξει” μέσω της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας η οποία γνωρίζει τις ανάγκες κάθε περιοχής αλλά και την δυναμική κάθε ομίλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι όμιλοι έχουν κληθεί να καταθέσουν αιτήματα για να εισέλθουν στο πρόγραμμα και φυσικά θα πρέπει να… αποδείξουν την ύπαρξη σχετικού τμήματος. Φυσικά οι όμιλοι πρέπει να πιστοπιοιηθούν ενώ θα αποκτήσουν και ειδικά σκάφη.

Οι όμιλοι που έχουν καταθέσει αίτημα είναι ο Ναυτικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης, ο ΝΟ Χίου, ο ΝΟ Χανίων, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών και ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου και Αργοναύτες.

Σπουδαία κίνηση από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” αλλά και από την ΕΙΟ που θα δώσει “ανάσα” σε εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι η μοναδική στον κόσμο που έχει εντάξει το άθλημα για ΑΜΕΑ στα μητρώα της και δεν υπάρχει ξεχωριστή ομοσπονδία για τα άτομα με αναπηρία.