Παράταση της χρήσης του Κολυμβητηρίου της Πανεπιστημιούπολης από τον Δήμο Κομοτηνής

Την παράταση της προγραμματικής σύμβασης Δήμου Κομοτηνής και ΔΠΘ για την χρήση του πανεπιστημιακού κολυμβητηρίου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πρωτεύουσας της Ροδόπης στην τελευταία του συνεδρίαση.

Ουσιαστικά παρατείνεται η σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος Κομοτηνής με το ΔΠΘ, για την παραχώρηση της χρήσης των εγκαταστάσεων και λοιπών υποδομών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που συνδέονται με το άθλημα της κολύμβησης, για την υλοποίηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού των δημοτών του Δήμου Κομοτηνής  καθώς και των αθλητικών συλλόγων  της πόλης.

Η χρονική διάρκεια ισχύος της σύμβασης ήταν από τον Σεπτέμβριο 2017 έως και τον Μάρτιο 2019, με δυνατότητα παράτασης, κάτι που ενέκρινε από την πλευρά της και η Σύγκλητος του ΔΠΘ, η οποία παρέτεινε την προγραμματική σύμβαση έως 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζεται πως οι ώρες χρήσης στην προγραμματική σύμβαση ανέρχονται τις καθημερινές (Δευτέρα – Παρασκευή) σε 10 και τα Σάββατα σε 9 ώρες, και καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν, μιας και το κλειστό Κολυμβητήριο του Δήμου που φέρει το όνομα Αλέξανδρεος Ταξιλδάρης και βρίσκεται δίπλα από το Κλειστό Γυμναστήριο εδώ και αρκετά χρόνια δεν λειτουργεί.