Φιλικό Ελλάδας-Τουρκίας τον Ιούνιο και πιθανή 10ήμερη προετοιμασία τον Μάιο στα Πηγάδια της Ξάνθης

Τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι η ελληνική ομοσπονδία βρίσκεται σε συζητήσεις με την τουρκική για να δώσει φιλικό αγώνα η Εθνική μας ομάδα με εκείνη της γειτονικής χώρας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τα προκριματικά του Euro στις αρχές Ιουνίου. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που αναφέρονται σε αθηναϊκές ιστοσελίδες, η συμφωνία πλέον έχει κλειδώσει και μένει πλέον να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία που θα διεξαχθεί ο αγώνας αλλά και ο τόπος διεξαγωγής του. 

Θα είναι το πρώτο φιλικό μετά τη λευκή ισοπαλία στο Τουρκία – Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη τον Νοέμβριο του 2015 που είχε παρακολουθήσει από κοντά ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον τότε τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Αυτό πάντως δεν θα είναι το μοναδικό φιλικό που θα δώσει η “γαλανόλευκη” πριν τα επίσημα παιχνίδια με Ιταλία (8/6) και Αρμενία (11/6), τα οποία θα διεξαχθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Η ΕΠΟ προσπαθεί να κλείσει ακόμη δύο φιλικά και μάλιστα με δυνατούς αντιπάλους. Ανάμεσα στους υποψήφιους είναι ακόμη κι ομάδες όπως η Γερμανία και η Αυστρία. 

Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο ότι η Εθνική Ανδρών θα πραγματοποιήσει μία μίνι προετοιμασία στο τελευταίο 10ημερο του Μαΐου, πριν τους αγώνες των προκριματικών.

Μάλιστα στα αθηναϊκά μίντια διαρρέεται ότι υπάρχουν σκέψεις αυτή να γίνει όχι επί ελληνικού εδάφους, αλλά στο εξωτερικό, πλην όμως δεν είναι τίποτα οριστικό τη δεδομένη στιγμή. 

Αποτελεί ερωτηματικό ωστόσο γιατί δεν πραγματοποιείται στα Πηγάδια της Ξάνθης. όπου υπάρχουν άρτιες εγκαταστάσεις και μάλιστα υπάρχει και σύμβαση με την ΕΠΟ που δίνει το δικαίωμα χρήσης του Xanthi Arena, των προπονητικών εγκαταστάσεων και του Σαλέ χωρίς κόστος για την Ομοσπονδία.

Αυτή η σύμβαση είναι γνωστό στον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και δεδομένης της παρουσίας Πανίδη στο ΔΣ της ΕΠΟ, Τοροσίδη ως αρχηγού της Εθνικής, Γκοδόλια ως υπευθυνου γιατρού και Κεχαγιά στην Εθνική Παίδων, τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί…