Αθλητάμπουρας: Ο Ριχάρδος Πανόπουλος ως… Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι φήμες για ΓΑΣ και ΑΕ Κομοτηνής

ΑΙΣΘΗΣΗ, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ αίσθηση, προκάλεσε όχι απλά η παρουσία του Χρήστου Πανόπουλου στον «τελικό παραμονής» της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης στα Πηγάδια, αλλά το γεγονός ότι συνοδεύθηκε από τα δυο παιδιά του. Ειδικά η παρουσία του Ριχάρδου, του ενός από τους τρεις γιους του, δεν πέρασε απαρατήρητη για τον τρόπο που πανηγύρισε τα γκολ της ομάδας της Ξάνθης.

* * * * *

Ο Ριχάρδος Πανόπουλος πανηγύρισε ίσως πιο έντονα και από τον πατέρα του Χρήστο την παραμονή του ΑΟΞ στην Α’ Εθνική – γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο

Ο ίδιος ο Πανόπουλος ήταν λογικό να πανηγυρίσει. Όπως όμως έδειξε η φωτο της Ξάνθης-Sport, ο Ριχάρδος φάνηκε να ζει ακόμα πιο έντονα το ματς σε σχέση με τον πατέρα του. Γεγονός που άρεσε σε αρκετό κόσμο της Ξάνθης και άρχισε αμέσως τις συγκρίσεις. Θα μπορούσε άραγε ο Ριχάρδος Πανόπουλος να γίνει κάτι σαν τον… Δημήτρη Γιαννακόπουλο της Ξάνθης; Ο Γιαννακόπουλος μεγάλωσε σε μια παναθηναϊκή οικογένεια, έγινε πάνω από όλα οπαδός της ομάδας και με όλες τις τρέλες του, αγαπιέται όσο ελάχιστοι από τους οπαδούς του τριφυλλιού.

* * * * *

Ο Χρήστος Πανόπουλος είναι αλήθεια ότι δεν απολαμβάνει τόση αγάπη από τους Ξανθιώτες παρά την αναμφισβήτητη προσφορά του στην ομάδα και την πόλη, ωστόσο ο Ριχάρδος είναι νέος, είναι άφθαρτος, αγαπάει την Ξάνθη όπως φάνηκε στην φωτό και είναι απορία αν θα μπορούσε να ηγηθεί της επόμενης (ή έστω μεθεπόμενης) μέρας, όταν έρθει οριστικά η στιγμή της αποχώρησης του Χρήστου Πανόπουλου από την ΠΑΕ.

* * * * *

Και να ισχύει πάντως κάτι τέτοιο, ένα θεωρείται δεδομένο. Ο ίδιος ο Χρήστος Πανόπουλος δηλώνει ότι έχει κουραστεί από το ποδόσφαιρο, ενώ σε συνέντευξή του για το αν θα προέτρεπε τα παιδια του να ασχοληθούν με τα διοικητικά της ΠΑΕ και γενικά το άθλημα ώστε να υπάρξει μια διάδοχη κατάσταση, είχε απαντήσει σε συνέντευξή του: «Δεν θέλω κανένα από τα τρία μου παιδιά – κι αυτή είναι προϋπόθεση – να αγγίξουν αυτό το οποίο λέγεται ποδόσφαιρο. Και το έχετε καταλάβει ότι είναι μακριά απ’ αυτό».

* * * * *

Στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης έγινε απόλυτα αντιληπτό ότι τελικά τα παιδιά δεν είναι και τόσο μακριά από το ποδόσφαιρο. Για την ακρίβεια, ήταν τόσο κοντά και έζησαν με την ίδια αγωνία το ματς που σφράγισε την παραμονή, όπως και ο πατέρας τους.

* * * * *

Ο ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ήδη ξεκίνησε το σχεδιασμό του για την Β’ Εθνική με την ευχή να μην αποτελέσει η χρονιά ανάλογη με αυτήν της αγωνιστικής περιόδου 2014-15, όταν και έπεσε πριν προλάβει να ανεβεί. Βέβαια πλέον είναι σύμμαχος ο χρόνος καθώς τότε η άνοδος ήρθε μέσα Ιουλίου ενώ πλέον οι άνθρωποι του ΓΑΣ Κομοτηνή έχουν τον χρόνο να σχεδιάσουν καλύτερα και με προσοχή την νέα χρονιά.

* * * * *

Αποτέλεσμα εικόνας για γιαννης πεταλωτής γας κομοτηνη
Ο Γιάννης Πεταλωτής θεωρείται βέβαιο ότι σύντομα θα έχει και πάλι ανώτατο διοικητικό πόστο στον ΓΑΣ Κομοτηνή

Τον Ιούνιο έρχεται η ώρα των εκλογών με τον Γιάννη Πεταλωτή (φωτο αριστερά με τη σύζυγό του από τα εγκαίνια του τελευταίου επιχειρηματικού του εγχειρήματος) να είναι έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της ομάδας μετά από ακριβώς 11 χρόνια. Πλέον όμως είναι πιο έμπειρος και με καλύτερες διασυνδέσεις, τις οποίες θέλει να αξιοποιήσει, για αυτό και εμφανίζεται διατεθειμένος να επιστρέψει και μάλιστα δυναμικά.

* * * * *

Μία από αυτές είναι ο Θανάσης Σουφλιάς, παλιός παίχτης του ΓΑΣ, ο οποίος έχει μεγάλες αρμοδιότητες στον Προμηθέα Πατρών και όνειρο του Πεταλωτή είναι η συνεργασία των δύο ομάδων σε όλα τα επίπεδα. Βέβαια στον Προμηθέα υπάρχει ένας μεγάλος επενδυτής από πίσω αλλά σίγουρα όταν υπάρχει όρεξη για μεγάλα πράγματα, τότε θέλει στήριξη από πολλούς η προσπάθεια. Και με δεδομένο πως ο Κίμωνας Λεχούδης ανακοίνωσε πως θα είναι η τελευταία του χρονιά στην ενεργό δράση δεν αποκλείεται να τον δούμε και σε διοικητικό πόστο στην ομάδα της καρδιάς του.

* * * * *

Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχει ο ΓΑΣ Κομοτηνή για να συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις της πόλης είναι ο υποβιβασμός της ΑΕ Κομοτηνής στο βόλεϊ. Δεδομένης και της κατάντιας του Πανθρκικού, δεν υπάρχει ομάδα σε υψηλό επίπεδο για να στηριχθεί και με τις κατάλληλες κινήσεις οι μπασκετικοί της Ροδόπης εκτιμούν ότι μπορούν και πάλι να πετύχουν το «μια πόλη μια ομάδα» των τελών της δεκαετίας του ’80 και της δεκαετίας του ’90.

* * * * *

Ο Τάσος Πετρίδης πήγε στην Sportexpo ως παράγοντας ομάδας της Α1, επέστρεψε ωστόσο αντιλαμβανόμενος ότι πλέον ανήκει στην Α2

ΜΠΟΡΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ η βολεϊκή ΑΕ Κομοτηνής να γνώρισε δίκαια τον υποβιβασμό, ωστόσο ο πρόεδρος του ΤΑΑ Τάσος Πετρίδης πάλεψε να διεκδικήσει την παραμονή στην Volley League έστω και από το παράθυρο. Για αυτό και πήγε στη Θεσσαλονίκη για τη συνάντηση του υφυπουργού Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους των ΤΑΑ στο πλαίσιο της Sportexpo (από όπου και η φωτογραφία με τη σύζυγό του). Παρόλα αυτά η συνάντηση με τους υπευθύνους δεν φάνηκε να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα για τους «Κιτρινόμαυρους», οι οποίοι θα πρέπει να καταστρώνουν πλέον τα σχέδια τους για την Α2.

* * * * *

Σίγουρα όλοι θα ήθελαν διπλή και τριπλή εκπροσώπηση από την Θράκη στα μεγάλα σαλόνια αλλά αυτό δεν μπορει να απαιτηθεί τώρα που τελείωσε η σεζόν και ήδη υπάρχουν μνηστήρες για ενδεχόμενο κενό στην επόμενη Volley League, όπως η περίπτωση του Εθνικού Κοζάνης που ήδη έχει ζητήσει wild card. Σίγουρα οι άνθρωποι της Κομοτηνής μπορούν να νιώθουν άτυχοι καθώς υποβιβάστηκαν σε μία σεζόν που ήδη είχαν παραιτηθεί δύο ομάδες (Εθνικός Πειραιά και Ηρακλής Χαλκίδας) αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν είναι άτυχοι αλλά άξιοι της μοίρας τους και βάσει της εικόνας που παρουσίασαν, δεν άξιζαν την παραμονή.

* * * * *

Γιατί όσο καλό ήταν το ξεκίνημα με τον πόντο με τον κυπελλούχο ΠΑΟΚ, το σετ στου Ρέντη από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, τη νίκη επί της ΑΕΚ και την θετική εικόνα στο ξεκίνημα τόσο άσχημη ήταν η συνέχεια και άδοξο το φινάλε. Βέβαια παρά το γεγονός πως η ΑΕ Κομοτηνής υποβιβάστηκε, ο Ηλίας Κρεούζης συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες παραμονής, καθώς ο Τάσος Πετρίδης έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αλεξανδρουπολίτη τεχνικού που έφερε από το πουθενά την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια. Σε κάθε περίπτωση, εξελίξεις θα σηματοδοτηθούν μετά το Πάσχα καθώς όλοι οφείλουν να «γεμίσουν» τις μπαταρίες τους για να πάρουν σωστές επιλογές.

Ο Αθλητάμπουρας