Το πανηγυρικό δελτίο Τύπου του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την ενεργειακή αναβάθμιση ενός κλειστού που… στάζει όταν βρέχει

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” του Δήμου Αλεξανδρούπολης» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ, όπως ανέφερε από τη Μεγάλη Τρίτη το ThrakiSportS παρουσιάζοντας τον σχετικό πίνακα με όλα τα έργα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Το σχετικό πανηγυρικό δελτίο Τύπου, ειδικά για το Κλειστό της Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

“Έπειτα από τρία χρόνια προεργασίας από την Αντιδημαρχία Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και τον Αντιδήμαρχο, κ. Ιωάννη Φαλέκα αλλά και την συνεργασία της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας και των Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης και των αντίστοιχων Αντιδημάρχων Ιωάννη Βαταμίδη και Γεώργιου Κουκουράβα, το κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης καθίσταται ενεργειακά αυτόνομο αφού με τη μελέτη, η οποία έχει ήδη κατατεθεί, προβλέπεται μεταξύ άλλων:

  • αλλαγή των πάνελ οροφής
  • τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων
  • τοποθέτηση αντλιών θέρμανσης και ψύξης
  • αλλαγή των κουφωμάτων και
  • εκτέλεση εργασιών θερμομόνωσης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.380.000€ και η χρηματοδότηση του έργου γίνεται μέσω ΕΣΠΑ.

Η πρόταση κατατέθηκε στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ τον Ιούνιο του 2018 και με δεδομένη την πληρότητα του φακέλου αλλά και την εναρμόνιση με τη φιλοσοφία του προγράμματος, κατάφερε να αποσπάσει τη διαβεβαίωση εδώ και αρκετές εβδομάδες πως το έργο θα χρηματοδοτηθεί λαμβάνοντας μάλιστα πολύ υψηλή βαθμολογία.

Σήμερα με τη δημοσιοποίηση του σχετικού πίνακα από το Υπουργείο Οικονομικών, αποδεικνύεται πως η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, παραμένοντας προσηλωμένη στους στόχους της και κλείνοντας τα αυτιά σε φωνές λαϊκισμού και στείρας αντιπολίτευσης, με υπομονή συνεχίζει ακάθεκτη να σχεδιάζει, να διεκδικεί και να υλοποιεί.

Αν αναλογιστεί κανείς το θόλο στέγασης αθλητικών δραστηριοτήτων που ήδη κατασκευάζεται στο εργοστάσιο παραγωγής, τις ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις μπάσκετ που δημοπρατούνται αλλά και το νέο Κλειστό Γυμναστήριο, για το οποίο σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις, τα νέα είναι λαμπρά για τον αθλητισμό στον δήμο μας!».

«Πολύ θετική η συγκεκριμένη είδηση και ελπίζουμε μέχρι να γίνουν οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις, όταν προκηρυχθεί το συγκεκριμένο έργο και φυσικά υλοποιηθεί, κάτι που θα χρειαστεί ασφαλώς αρκετό χρονικό διάστημα, να διορθωθεί η απαράδεκτη κατάσταση με την οροφή του “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”, η οποία συχνά στάζει όταν βρέχει», σχολιάζει ωστόσο το evros-news.

«Οι εικόνες ντροπής από παιχνίδια των ομάδων βόλεϊ είναι γνωστές, εξέθεσαν την πόλη και την δημοτική αρχή αρκετές φορές σε όλη την Ελλάδα και οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Βαταμίδης και Γιώργος Κουκουράβας που τώρα… αποθεώνονται με το συγκεκριμένο δελτίο Τύπου, έχουν δείξει ανίκανοι να βρουν λύσεις μέχρι τώρα», προσθέτει στο καυστικό της άρθρο η ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

«Όταν λοιπόν προχωρήσουν οι διαδικασίες και υλοποιηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση, ελπίζουμε να… βουλώσουν και τις τρύπες στην οροφή, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και οι συνεργάτες του. Ως τότε ας μην προσπαθούν με υπερφίαλες εκφράσεις να… βουλώσουν τα στόματα όσων δικαιολογημένα επισημαίνουν την ανικανότητα τους να λύσουν το πολύχρονο αυτό πρόβλημα», καταλήγει η ιστοσελίδα, παραφράζοντας ουσιαστικά την λαϊκή ρήξη ότι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους… πισινούς.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικούς μήνες είχε προκληθεί σοβαρό θέμα και είχαν προβληθεί παννελαδικά οι εικόνες ντροπής σε επίσημο αγώνα βόλεϊ γυναικών της Νίκης Αλεξανδρούπολης, με τον προπονητή Γιάννη Ανδρεάδη και τις παίκτριές του να σκουπίζουν με πετσέτες το παρκέ και τους πάντες να σταυροκοπιούνται που δεν έλαχε να βρέξει σε ματς του Εθνικού που είναι στην επαγγελματική Volley League και δη (ακόμα χειότερα) σε κάποιο από τα επίσημα ματς της Εθνικής Ανδρών που φιλοξενήθηκε πέρυσι στην Αλεξανδρούπολη, ευτυχώς το καλοκαίρι, ώστε να διαφημιστεί η πόλη ακόμα περισσότερο…