Παίζει «μπάλα» και στην πολιτική ο οικονομολόγος και διαιτητής Αθανάσιος Λάπατας (+photos)

Πολυπράγμων δε διάφορους χώρους αν και νεαρός σε ηλικία ο οικονομολόγος Αθανάσιος (Σάκης) Λάπατας τολμά και πιστεύει πως η νέα γενιά μπορεί να διαμορφώσει τις εξελίξεις στην τοπική κοινωνία και συμμετέχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Κομοτηνής με τον συνδυασμό «Κοινωνία Πολιτών» του Γιάννη Γκαράνη.

Μόλις 28 χρόνων, μεγαλωμένος στην Κομοτηνή, με σπουδές στην Θεσσαλονικη, είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υποψήφιος μεταπτυχιακός στην Ρώμη στο Guglielmo Marconi University με ειδίκευση στο «Management and Business Administration».

Υπεύθυνος πωλήσεων στο Ν. Ροδόπης για μεγάλη ελληνική εταιρία τροφίμων ενώ συμμετέχει και στην οικογενειακή επιχείρηση Entos by Sato. Δραστήριος και ανήσυχος νέος από τα φοιτητικά του χρόνια ασχολείται με τον συνδικαλισμό, ενω μετέπειτα με την επιστροφή του στην Θράκη εξελέγει Γενικός Γραμματέας του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και είναι εκλεγμένο Μέλος στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Εκτός των παραπάνω ασχολείται από μικρός με τον αθλητισμό και κυρίως με την μπάλα και αυτό είναι λογικό, αφού είναι ανηψιός ενός εκ των κορυφαίων Θρακιωτών όλων των εποχών του Ζήση Τσέκου με μεγάλη καριέρα σε Πανθρακικό και Καλαμαριά.

Έτσι ξεκίνησε στα 6 του το ποδόσφαιρο στην μεγάλη ακαδημία της επεριοχής τότε στην Ροδόπη των Παναγιώτη Γκουτσίδη και Μαρίνου Ουζουνίδη στην Μεσσουνη όπου ως τερματοφύλακας έμεινε σχεδόν μια δεκαετία στην Ροδόπη Μεσσούνης και κατόπιν συνέχισε στον Ροδίτη. Στην συνέχεια στα φοιτητικά του χρόνια αγωνίστηκε στην ομάδα του Οικονομικού του ΑΠΘ όπου το 2012 κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενω συνεργάστηκε και με τον θείο του Ζηση Τσέκο στον ιστορικό Αετό Βασιλικών. Εδώ και μια τετραετία ασχολείται με την διαιτησία ποδοσφαίρου.