Νίκος Αλαβάντας: «Δεν κατάλαβε σε ποια ομάδα ήρθε όταν έφυγε από την Ξάνθη ο Λουτσέσκου, του χρόνου καλύτερος ο ΠΑΟΚ»

Στον Αλεξανδρουπολίτη δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 Γιάννη Δέλκο μίλησε ο Εβρίτης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Αλαβάντας, εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ στο προηγούμενο πρωτάθλημά του το 1985.

Στην συνέντευξη που προβλήθηκε στην εκπομπή Pressing, ο Αλαβάντας μίλησε για τα μυστικά της επιτυχίας του 1985, έκανε τις συγκρίσεις με το σήμερα ενώ αίσθηση προκαλούν όσα ανέφερε για τον Ταζβάν Λουτσέσκου

«Τη χρονιά εκείνη που ξεκίνησε είχαμε κάνει πάρα πολύ δυνατή προετοιμασία. Είχαμε έναν προπονητή που ήταν πολύ σωστός σαν άνθρωπος. υπήρχε ένα δέσιμο. Αγάπη μέσα στα αποδυτήρια. Ήταν φίλος με τους παίκτες. Ήταν ο μόνος προπονητής που όταν βγαίναμε στην ταβέρνα να φάμε, κατέβαινε και ερχόταν μαζί μας. Μας έλεγε: Δεν θέλω να καπνίζετε κρυφά. Θέλετε να καπνίζετε; Να καπνίζετε μπροστά μου. Εμείς ντρεπόμασταν και εγώ προσωπικά, που κάπνιζα. Μας έδινε όμως αυτό το δικαίωμα και αισθανόμασταν σαν οικογένεια. Και από την πρώτη στιγμή πιστέψαμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο», αποκάλυψε ο Αλαβάντας.

Μάλιστα, πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή στην Εθνική που μου έλεγαν θα ξεφουσκώσετε, τους έλεγα ότι φέτος δεν θα είναι έτσι, θα το κυνηγησουμε μέχρι τέλους και θα πάρουμε. Γελούσαν. Αντέξαμε στις πιέσεις αλλά είχαμε φοβερή φυσική κατάσταση. Δεν χάσαμε από καμία μικρή ομάδα τότε. Και όταν φτάσαμε να παίξουμε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, το κερδίσαμε και το κατάλαβαν όλοι ότι θα πηγαίναμε μέχρι τέλους και θα παίρναμε το πρωτάθλημα».

Για την φετινή ομάδα ο Νίκος Αλαβάντας αναφέρει: «Δεν μπορεί να μιλήσει κανένας ότι ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Έχει το πιο πλήρες ρόστερ. Ούτε τίτλους μπορείς να πάρεις αν δεν έχεις κορμό βασικό. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι οι αλλαγές προπονητών. Ο ΠΑΟΚ έχει βασικό κορμό και με δυο προσθήκες πάρα πολύ δυνατές που έγιναν με νέα παιδιά που έχουν πολλά προσόντα, μπορούν του χρόνου να είναι ακόμα καλύτερα. Εγώ αισιοδοξώ ότι ο ΠΑΟΚ του χρόνου θα παίζει καλύτερη μπάλα από ό,τι φέτος».

Τέλος, αίσθηση προκαλεί η απάντηση του Νίκου Αλαβάντα στο ερώτημα του Γιάννη Δέλκου για τον προπονητή του ΠΑΟΚ. «Ο Λουτσέσκου δεν ξεκίνησε καλά πέρυσι και νόμιζα πολλές φορές ότι δεν είχε καταλάβει σε ποια ομάδα είχε έρθει. Ήταν στην Ξάνθη, πήγε στον ΠΑΟΚ, νόμιζε ότι είναι περίπου τα ίδια. Όμως ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ. Είναι πολύ μεγάλη ομάδα με πάρα πολύ κόσμο και έναν πρόεδρο που θέλει να την ανεβάσει την ομάδα και να την φτάσει σε επίπεδο Τσαμπιονς Λιγκ. Αυτό το κατάλαβε ο Λουτσέσκου και έχει αλλάξει συμπεριφορά τελείως από ό,τι ήταν στις αρχές. Και αυτό είναι καλό…».