Και του χρόνου στα σαλόνια για 31η σερί χρονιά ο ΑΟΞ! Νίκη σωτηρίας και… τέλος το άγχος!!!

Την νίκη που χρειαζόταν πήρε η Ξάνθη στα Πηγάδια επί του Απόλλωνα με 2-0 και ανεξάρτητα τι έγινε στα υπόλοιπα παιχνίδια θα πάει χωρίς αγχος σε δυο εβδομάδες στο Χαριλαου με τον Άρη.

Η Ξάνθη ετσι έφτασε τους 32 βαθμούς, έχοντας ωστόσο την ισοβαθμία με τον ΟΦΗ πλεον δεν ανησυχεί και αποφευγει τα σεναρια υποβιβασμου αλλά και μπαράζ.

Σε δύσκολη θέση είναι πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα που μετά την ήττα του από τον Πανιώνιο έμεινε στους 27 βαθμούς και τελευταία αγωνιστική πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ για να ελπίζει σε παραμονή αλλά και πάλι αυτό δεν θα είναι δεδομένο.

Γιατί πάνω του βρίσκονται ο ΟΦΗ και ο Αστέρας Τρίπολης, στους 29 και 30 βαθμούς αντίστοιχα, με τους Κρητικούς να αντιμετωπίζουν τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και να είναι φαβορί για τα μπαράζ κατά πάσα πιθανότατα με τον Απόλλωνα Λάρισας, αφού την ίδια ώρα ο Αστέρας θα αντιμετωπίζει στην Τρίπολη τον αδιάφορο Πανιώνιο.

Ο ΑΟΞ ξεκίνησε πιο δυνατά απείλησε με το σουτ του Καντά που βρήκε στα σώματα των αμυνομένων, με τον Απόλλωνα να απειλεί για πρώτη φορά στο 12’ όταν η κεφαλιά του αμαρκάριστου Βάρκα δεν βρήκε εστια. Οι γηπεδούχοι είχαν την τύχη με το μέρος τους στο 15′, καθώς ο Βαφέας προσπάθησε με κεφαλιά να σταματήσει μια σέντρα του Κασάδο, αλλά την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της εστίας του Αστρά κανοντας το 1-0.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία», που έπαιξε ελεύθερα, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ακόστα στο 32′, ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Ζίβκοβιτς, ενώ οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο 2-0 στο 51′, με τον Αστρά να εξουδετερώνει τα διαδοχικά σουτ των Μπαριέντος και Τζουρίτσκοβιτς.

Οι Θρακιώτες είχαν την υπεροχή, έψαχναν το δεύτερο γκολ και τα κατάφεραν εντέλει στο 80′, όταν ο Κοβάσεβιτς εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα σταμάτησε στο τείχος και ο Γέντρισεκ εντελώς αμαρκάριστος από κοντά έκανε το 2-0 και σκοραρε μετά από καιρό σπάζοντας την αφλογιστία του αλλα και του ΑΟΞ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τσαμούρης του Συνδέσμου Πειραιά με βοηθούς τον Φίλο του Συνδέσμου Βοιωτίας και τον Βασιλόπουλο του Συνδέσμου Έβρου.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Κασάδο, Λισγάρας, Καμαρά, Τζουρίτσκοβιτς (87′ Σιλά), Καντά (46′ Κοβάσεβιτς), Μπαριέντος (90’+3 Ουίλιαμ), Γέντρισεκ, Κάστρο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λευτέρης Βελέντζας): Αστράς, Στάθης, Ναδάλες, Βαφέας, Κοντοές, Γαρουφαλιάς, Ντ’ Ούρσο, Ρώσση (64′ Μπεντινέλι), Βάρκας (75′ Ντεφεντερίκο), Ακόστα (84′ Οικονομόπουλος), Ριβέρο.