ΕΠΣ Ξάνθης: Ο μοναδικός τελικός της ιστορίας ανάμεσα σε Ασπίδα και Ορφέα πριν από 15 χρόνια

Όσο και αν ψάξει κανείς στην μεγάλη ιστορία τόσο του Ορφέα Ξάνθης όσο και της Ασπίδας, των δυο ομάδων που γέννησαν το 1967 τον ΑΟΞ, δεν θα μπορέσει να βρει άλλον τελικό ανάμεσά του πέρα από έναν.

Ακριβώς 15 χρόνια πριν είχαν τεθεί αντιμέτωπες οι δυο ιστορικές ομάδες στον 25ο τότε τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης, ο οποίος είχε διεξαχθεί σε μια περίοδο που η Ξάνθη μεσουρανούσε και έβγαινε εις τας Ευρώπας ενώ λίγο καιρό μετά η Εθνική Ανδρών κατακτούσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία.

Σε αυτόν τον μοναδικό τελικό οι δυο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1 μετά από 90 αλλά και 120 λεπτά αγώνα και μετά το πέρας της παράτασης ξεκίνησε η διαδικασία της ρώσικης ρουλέτας των πέναλτι, στην οποια πιο τυχερός αλλά και ικανός αναδείχθηκε ο Ορφέας κατακτώντας το τρόπαιο με 4-2.

Αυτό ήταν μόλις το τέταρτο τρόπαιο του Ορφέα, το οποίο είχε σηκώσει ως αρχηγός της ομάδας ο Χρήστος Σαμαράς. Από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο Σαμαράς είναι προπονητής της Ασπίδας, η οποία πλέον δεν είναι πολυνίκης του θεσμού. Τότε είχε τρία κύπελλα, πλέον έχει φτάσει τα επτά, αλλά ο Ορφέας ανέβηκε στα εννιά.

Συνολικά στον τελικό του Σαββάτου συγκρούονται τα 16 από τα 40 Κύπελλα ΕΠΣ Ξάνθης που έχουν δοθεί από την ίδρυση της ΕΠΣ Ξάνθης την σεζόν 1978-1979 και μετά. Ωστόσο θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που ο Ορφέας και η Ασπίδα θα τεθούν αντιμέτωποι σε τελικό. Παρακάτω οι ενδεκάδες στον τελικό της πρώτης και μια φωτογραφία της Ξάνθη Sport από την έναρξη του αγώνα…

Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, υπαίθριες δραστηριότητες

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ 40 ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ THRAKISPORTS, ΠΡΟΒΛΕΨΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ