Super League: Χωρίς Αγροδήμο και Οριουέλα αλλά με θέληση για τη ζημιά στην Ξάνθη ο Απόλλων Σμύρνης

Και τα πιο τρελά σενάρια σωτηρίας μέσα από διάφορες ευνοϊκές καραμπόλες έσβησαν οριστικά για τον Απόλλωνα Σμύρνης και έτσι στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» τα έβαλαν κάτω και το βράδυ της Τετάρτης (18/4) πραγματοποίησαν ευρεία σύσκεψη κορυφής υπό τον μεγαλομέτοχο Παναγιώτη Μονεμβασιώτη με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων τόσο του προέδρου της «κυανόλευκης» ΠΑΕ Γιώργου Γεωργίου όσο και του προπονητή Λευτέρη Βελέντζα.

Στην κουβέντα έγινε μια αποτίμηση της κατάστασης και συζητήθηκε τι πρέπει να γίνει ώστε ο Απόλλων Σμύρνης να επιστρέψει άμεσα στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία. Ανάλογες συσκέψεις θα υπάρξουν και το αμέσως προσεχές διάστημα, αφού θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις και για το ρόστερ της επόμενης χρονιάς, ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη, που οδήγησαν στην φετινή αποτυχημένη σεζόν και τον υποβιβασμό της ιστορικής ομάδας.

Στα αμιγώς αγωνιστικά, οι «κυανόλευκοι» συνεχίζουν την προετοιμασία τους για το κυριακάτικο (21/4) εκτός έδρας ματς με την Ξάνθη με τον Βελέντζα να μην μπορεί να υπολογίζει στον Οριουέλα, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Επίσης, εκτός πλάνων βρίσκεται ο Αγρόδημος, καθώς έχει συμπληρώσει κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του.

Δύο παιχνίδια έμειναν στον Απόλλωνα Σμύρνης για να ολοκληρώσει την παρουσία του στη Σούπερ Λίγκα, που αναμφίβολα αλλιώς την ήθελαν στη Ριζούπολη φέτος και αλλιώς τους προέκυψε. Στην Ριζούπολη πιστευουν ότι μπορούν να συνδυάσουν την παρουσία τους στην Θράκη με καλή εμφάνιση και με τη νίκη γοήτρου.

Άλλωστε, κι ενάντια στον Ατρόμητο, αλλά και κόντρα στον Παναιτωλικό οι «κυανόλευκοι» ήταν μαχητικοί, έβγαλαν αγωνιστικότητα και σε καμία περίπτωση δεν άξιζαν να γνωρίσουν άλλες δύο ήττες. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχει ικανοποίηση για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δείχνουν ότι θέλουν να αποχαιρετήσουν την κατηγορία με αξιοπρέπεια.

Βέβαια αν συμβεί αυτό, θα είναι καταδικαστικό για την Ξάνθη, απέναντι στην οποία ο Απόλλων Σμύρνης έχει πετύχει τη μία από τις δύο όλες κι όλες νίκες του στο πρωτάθλημα.