Super League: Αθωώθηκε ο ΟΦΗ βάζοντας σε νέες μπελάδες την Ξάνθη, -5 και ο Παναθηναϊκός μπαίνοντας στο κόλπο της παραμονής

Ανατροπή της υπόθεσης για το «διαβόητο» ΟΦΗ-Αιγινιακός είχαμε σήμερα, καθώς η Επιτροπή Εφέσεων αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους και, ως εκ τούτου, δεν υφίσταται η απόφαση για υποβιβασμό των δύο ομάδων.

Η απόφαση αυτή σίγουρα χαροποιεί τους Κρητικούς αλλά φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την Ξάνθη, που τυπικά πλέον κινδυνεύει ακόμα περισσότερο, αφού ο ΟΦΗ που για πολλούς θεωρούνταν ξεγραμμένη ομάδα έχει καταφέρει να απέχει μόλις έναν βαθμό από τον ΑΟΞ.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε τιμωρήσει ΟΦΗ και Αιγινιακό με υποβιβασμό και αφαίρεση έξι βαθμών την επόμενη περίοδο αλλά και πρόστιμο 300.000 ευρώ, η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, όμως, , με απόφαση που πήρε την Τετάρτη (17/4), έκανε δεκτές τις εφέσεις των δύο ομάδων και τις αθώωσε, κάτι που σημαίνει ότι δεν ισχύει η ποινή του υποβιβασμού. 

Η απόφαση είναι τελεσίδικη και οι Κρητικοί λοιπόν, θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην Super League στα γήπεδα. 

Την ιδια ώρα στη μάχη της παραμονης μπαίνει πλέον για τα καλά και ο Παναθηναϊκός αφού η Επιτροπή Εφέσεων κάθε άλλο παρά τον δικαίωσε για το διακοπέν παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Σε αντίθεση με την πρωτόδικη απόφαση, το Δευτεροβάθμιο Όργανο έκρινε ότι το ματς ορθά διεκόπη και όχι μόνο αυτό. Τιμώρησε τον Παναθηναϊκό με επιπλέον αφαίρεση δύο βαθμών, συνολικά πέντε μόνο για αυτό το ματς.

Έτσι ο Παναθηναϊκός φτάνει τους 33 βαθμούς και τυπικά τουλάχιστον δεν δείχνει εξασφαλισμένος, καθώς υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς. Στα γήπεδα δηλαδή έχει συγκεντρώσει 44 αλλά το ένα τέταρτο αυτών έχει αφαιρεθεί λόγω ποινών.