Χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Σχολικό για τον Αργύρη Γρηγοριάν του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής

Με το χρυσό μετάλλιο περασμένο γύρω από το λαιμό του και το συναίσθημα της υπερηφάνειας για το κατόρθωμά του, επέστρεψε στην Κομοτηνή από το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα ελευθέρας πάλης ο μαθητής και παλαιστής Αργύρης Γρηγοριάν.

Ο νεαρός, μαθητής Β’ Λυκείου στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Κομοτηνής, αγωνίστηκε στην κατηγορία των 65 κιλών, στην οποία συνολικά συμμετείχαν 24 αθλητές. Χρειάστηκε να επικρατήσει έναντι πέντε συναθλητών του σε αντίστοιχες αναμετρήσεις, προκειμένου να πετύχει τη μεγάλη αυτή διάκριση, δηλαδή το χρυσό μετάλλιο.

Η εφημερίδα “Χρόνος” έσπευσε να τον συναντήσει μαζί με τον διευθυντή του σχολείου κ. Δαπέργολα και τον γυμναστή του σχολείου κ. Χατζόπουλο. Και οι δύο τους δικαίως καμαρώνουν για τον αθλητή του σχολείου τους, ο οποίος ασχολείται από… κούνιας με την πάλη, καθώς στα πέντε του έτη για πρώτη φορά μπήκε στην παλαίστρα.

Αρκετά χρόνια αργότερα, συνεχίζει να προπονείται και να βελτιώνεται, καθώς περνάει περί των τριών ωρών καθημερινά στην παλαίστρα. Φοράει τα χρώματα του συλλόγου Α.Σ. Δημοκρίτειο και προπονείται υπό τις οδηγίες του Θεόδωρου Καρυπίδη. Ευχαριστεί τον προπονητή του, τον διευθυντή και τον γυμναστή του σχολείου, όπως και τους συναθλητές του οι οποίοι είναι «μέρος του μεταλλίου, γιατί με στήριξαν στις προπονήσεις», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ο νεαρός παλαιστής του χρόνου θα είναι μαθητής στην Γ’ Λυκείου, αλλά αυτό δεν θα τον σταματήσει από την ενασχόλησή του με την ελευθέρα πάλη. Έχει διακριθεί ήδη, άλλωστε, ως πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης, ενώ έχει κατακτήσει και την πέμπτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το πανελλήνιο σχολικό μετάλλιο έρχεται να προστεθεί σε αυτή την συλλογή επιτυχιών, αλλά τα όνειρα για τον νεαρό αθλητή δεν σταματούν εδώ.

Με αφετηρία την Κομοτηνή στοχεύει πολύ ψηλά, καθώς όπως μας λέει, όνειρό του είναι να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε μία Ολυμπιάδα. «Αν κρίνουμε από τις έως τώρα διακρίσεις και την δουλειά που καταβάλλει καθημερινά, φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει με τις επιδόσεις του και μελλοντικά», σχολιάζει ο Διονύσης Βοργιάς στην κατάληξη του άρθρου του στην εφημερίδα “Χρόνος”.