Επέτειος: 30 χρόνια από την ιστορική πρώτη άνοδο της ΑΕ Κομοτηνής στην Α’ Εθνική

Ηταν 16 Απριλίου του 1989 οταν η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής πετύχαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της την άνοδό της στην ανώτερη κατηγορία του βόλεϊ.

Η ΑΕ Κομοτηνής κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Ζαφειράκη Νάουσας στο μπαράζ στο ουδέτερο κλειστό γυμναστήριο των Σερρών με τις δύο ομάδες να έχουν ισοβαθμήσει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και συγκεκριμένα στον Βόρειο Όμιλο.

Ο αγώνας κρίθηκε με 3-0 σετ υπέρ των κιτρινόμαυρων της Ροδόπης, αλλά στο πρώτο και στο τρίτο σετ η εξέλιξη ήταν δραματική (15-13, 15-5, 15-13). Με τη νίκη εκείνη η ΑΕ Κομοτηνής στέφθηκε πρωταθλήτρια και πήρε το εισιτήριο για την Α’ Εθνική.

Σε εκείνην την ιστορική αναμέτρηση αγωνίστηκαν στην αρχική εξάδα οι οι Γκουντάκος, Εξάρχου, Γκόνας, Δεληντζόγλου, Κιόρογλου, Βουλγαρίδης ενώ στον πάγκο κάθονταν και χρησιμοποιήθηκαν οι Κούτρας, Καρχαδάκης και Πετρίδης.

Ετσι την ίδια μέρα που η Ξάνθη πανηγύριζε την ιστορική άνοδο του ΑΟΞ στην Α’ Εθνική του ποδοσφαίρου, η Κομοτηνή πανηγύριζε την άνοδο της δικής της ομάδας στην Α’ Εθνική Βόλεϊ. Εκεί όπου θα ξανανέβαινε στα τέλη της επόμενης δεκαετίας και θα ανέβαινε για τρίτη και τελευταία φορά Πρωταπριλιά του 2018.

Η 16η Απριλίου του 1989 ήταν ιδιαίτερα ιστορική μέρα για τον θρακιώτικο αθλητισμό. Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του συνεργάτη του ThrakiSportS Δημήτρη Μπακιρτζή για την ιστορική άνοδο της ΑΕ Κομοτηνής στην Α’ Εθνική, τέτοια μέρα 30 χρόνια πριν, όπως είχε καταγραφεί στην εφημερίδα «Φως των Σπορ»…