Volley League: Δήλωσε κουρασμένος και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης ο Μουστακίδης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το τιμόνι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης άφησε για πρώτη φορά δημόσια ο Σάκης Μουστακίδης, σε μεγάλη τηλεοπτική απολογιστική συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Γήπεδο» της Δέλτα Τηλεόρασης και στους Γιώργο Πανταζίδη και Κοσμά Πανταζή, δήλωσε εξαιρετικά κουρασμένος από όσα συνέβησαν την φετινή σεζόν, άφησε σαφέστατες αιχμές για την διοίκηση και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τελικά να αποφασίσει να αποχωρήσει από την ομάδα το καλοκαίρι.

Σε ερώτημα πάντως αν μετάνοιωσε που δεν αποδέχθηκε την πρόταση του ΠΑΟΚ στην αρχή της σεζόν, απάντησε αρνητικά. «Δεν μετάνιωσα», είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι εκείνη την απόφαση την είχε πάρει για πολλούς και διάφορους λόγους.

«Όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον. Να παραμείνω, να σταματήσω, να παω σε άλλη ομαδα, να ασχοληθω με τις ακαδημιες. Πρέπει να ξεκουραστω και να κανω δευτερες και τριτες σκεψεις. Ξέρετε, υπάρχει σωματική κουραση αλλά υπάρχει και ψυχική κουραση. Και η ψυχική κούραση είναι αυτή που σε σκοτώνει», είπε χαρακτηριστικά ο Μουστακίδης.

Ο προπονητής του Εθνικού ανέφερε ότι η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για αρκετούς λόγους. «Τον Κοντοστάθη τον ψάχναμε, δυο προπονησεις έκανε την εβδομάδα, για προσωπικά του προβλήματα. Ξέρετε τι είναι ο βασικός σου λίμπερο να είναι εξαφανισμένος; Οι κεντρικοί είχαν προβλήματα, και ο Κάσανδρος (Στιγκας) και ο Πέτερ (Τουράνιανιν). Τον τελευταίο ενάμισι μήνα ο Μπενγκολέα είχε προβλήματα με τα γόνατα. Δεν ειχαμε 12αδα στη προπονηση, δεν ειχαμε δευτερο διαγώνιο», είπε ο Μουστακίδης.

Και πρόσθεσε: «Υπήρχε δυσαρέσκεια με τις πληρωμες. Έβλεπα παίκτες στην προπόνηση να μην τα δίνουν όλα. Παίκτης ερχόταν και έκανε προπόνηση με τις τσέπες στις φόρμες απέξω. Φετος έβαλα πολύ νερό στο κρασί μου για να υπάρξει αυτή η ομάδα. Όταν βλέπεις αθλητή να μην εχει διαθεση στην προπόνηση, πρεπει να πας με τα νερά του. Να πας πισω τις δικες σου αξίες. Δεν είναι ευκολες αυτές οι κατστάσεις. Εχω ξυμνήσει στις τρεις τα χαράματα. Οι παίκτες μας ήτα άπειροι, έπρεπε να τους προετοιμάζουμε και ψυχολογικά, όχι μόνο σωματικά. να τους διαχειριστείς.Το να διαλύσεις είναι εύκολο. Το να το συγκρατήσεις είναι το δύσκολο. Αλλά και αυτό που τελικά σε κουράζει ψυχικά σε βάθος χρόνου».

Ο Μουστακίδης αφού πρόσθεσε ότι όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον του στην ομάδα, κάλεσε τον κόσμο αλλά και τους φορείς να στηρίξουν την ομάδα, αλλά άφησε και αιχμές για την διοίκηση της ομάδας. «Ο Εθνικός ξεκινά κάθε χρόνο έχοντας και ουρά, τα προβλήματα από το παρελθόν. Γιατί δεν ρωτάτε την διοίκηση τους υπευθυνους τι χρεη εχει η ομαδα πριν 7 χρονια και τι τωρα; Ένας προπονητής δεν ξέρει τα πάντα. Αν ειχε λιγο καλυτερη οργανωση η ομάδα και την φροντιζαν οι φορεις λιγο περισσοτερο, όπως τη Συρο, θα μπορούσε κάθε χρόνο να είναι μέσα στην εξάδα…».