ΕΠΣ Ξάνθης: H μάχη τoυ τίτλου και της παραμονής! Το πρόγραμμα των ομάδων μέχρι το φινάλε

Tέσσερις αγωνιστικές έμειναν για το φινάλε της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης και εκτός της μονομαχίας του Ηρακλή Ζυγού και της Αναγέννηση Θαλασσιάς για τον τίτλο που δείχνει να ξεκαθαρίζει μετά την νίκη του Ηρακλή, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην μάχη της παραμονης, οπου τρεις ομάδες θέλουν να αποφύγουν την μια θέση που οδηγεί στην β’ κατηγορία, αφού ο Αστερας Μαγικού δεν ξεκίνησε ποτέ το πρωτάθλημα.

Αρχικά στην μαχη του τίτλου οπου οι δυο ομάδες έχουν να κάνουν το ρεπό τους, η Θαλασσιά θέλει το 3/3 με Εχίνο, Μάνδρα και Βιστωνίδα, ενώ ο Ηρακλής Ζυγού θέλει μια νίκη στα παιχνίδια του με Διομήδεια την Τετάρτη στην εξ’ αναβολής αγωνιστική, Σέλινο και Εχίνο ώστε να κατακτήσει και μαθηματικά το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του, αφού οι δυο μονομάχοι εχουν νίκες με 0-1 στις έδρες των αντιπάλων τους, αλλά καλυτερη διαφορά τερμάτων ο Ηρακλής.

Για την παραμονή ο Ερμής Μάνδρας μετά τις δυο νίκες με Απόλλωνα και ΑΕ Ξάνθης πήρε μεγάλο προβάδισμα από τους ανταγωνιστές του Απόλλωνα Διομήδειας και η ΑΕ Ξανθης αλλά έχει ένα αγώνα λιγότερο αφού έχει να κάνει το ρεπό του.

Ο Ερμής Μάνδρας με 17 βαθμούς έχει δύσκολους αγώνες με Πετεινό και Θαλασσιά, ωστόσο εαν κερ΄δισει την αδιαφορη Κεντητή την Τεταρτη δύσκολα θα κινδυνευσει και κατά 99% εξασφαλίζει την παραμονή του.

Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα μαλλον θα παλέψουν να αποφύγουν την 13η θέση της Α’ κατηγορίας η ΑΕ Ξάνθης που έχει μολις 11 βαθμούς (δεν υπολογίζονται οι αγώνες με το Μαγικό που δεν ξεκίνησε ποτέ το πρωτάθλημα) και η Διομήδεια με τον μεταξύ τους αγώνα να κρινει πιθανότατα την παραμονή.

Ο Απόλλων Διομήδειας εχει 12 βαθμούς και υποδέχεται εντός έδρας στο φιναλε του πρωταθλήματος, αλλα και παιχνίδια σχετικά βατά πλην αυτό με τον Ζυγό, όπως με την Κεσσανη και Σέλινο εντός, και τον Απόλλων Ξάνθης στην Νεάπολη.

Τέλος η ΑΕΞ αν και υπολέιπεται 1 βαθμό έχει και αυτη σχετικά βατο πρόγραμμα πλην του ντερμπι στην Διομήδεια και μπορεί να συλλέξει βαθμούς με αντιπαλους όπως η Βιστωνίδα, η Κεσσανη και το Δροσερό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομάδων στην μαχη του τίτλου και της παραμονής στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος:

ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΕΟΥ ΖΥΓΟΥ (55 βαθμοί): Απόλλων Διομήδειας (εντός), ΡΕΠΟ, Άτλας Σελίνου (εντός), Εχίνος Σπορ (εκτός)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ (49 βαθμοί): ΡΕΠΟ, Εχίνος Σπορ (εντός), Ερμής Μάνδρας (εκτός), ΑΟ Βιστωνίδας (εντός).

ΕΡΜΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ (17 βαθμοί): Κεντητή (εντός), Πετεινός (εκτός), Θαλασσιά (εντός), ΡΕΠΟ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ (12 βαθμοί): Ηρακλής Ζυγού (εκτός), Σέλινο (εντός), Απόλλων Ξ. (εκτός), ΑΕ Ξάνθης (εντός)
————————————
ΑΕ ΞΑΝΘΗΣ (11 βαθμοί): Βιστωνίδα (εντός), Κεσσανη (εκτός), Δροσερό (εντος), Διομήδεια (εκτός)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ