Super League: Μια 11άδα tips για τον αγώνα της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάλη (19:00, LIVE ThrakiSportS)

Η Ξάνθη αντιμετωπίζει στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό έχοντας πρωτίστως στο νου της το ματς της άλλης εβδομάδας με τον Απόλλωνα και κυρίως την αναμέτρηση ποτυ θα διεξάγεται την ίδια ώρα στα Γιάννενα ανάμεσα στις δυο ομάδες που την κυνηγανε.

Ωστόσο είναι ένα επίσημο παιχνίδι και όπως πριν από κάθε παιχνίδι το ThrakiSportS με τη βοήθεια και της Λίγκας σας παρουσιάζει μια 11άδα από ενδιαφέροντα tips για αυτόν τον αγώνα.

1. Η αναμέτρηση είναι η τελευταία εντός έδρας για τον Ολυμπιακό, για αυτό και συζητείται ήδη από το βράδυ της Παρασκευής ότι πιθανότατα θα υπάρξει sold out. Μόλις χίλια εισιτηρια είχαν απομείνει ως τότε, ωστόσο δεν υπήρξε ενημέρωση το Σάββατο ότι εξαντλήθηκαν.

2. Ο Ολυμπιακός κυνήγησε όσο μπορούσε τον ΠΑΟΚ και ίσως να συνεχίσει μαθηματικά να ελπίζει και μετά από αυτή την αγωνιστική, αν κάνει καλύτερο αποτέλεσμα από τον πρωτοπόρο.Ο Ολυμπιακός, των έξι νικών μετά την ήττα στην Τούμπα, έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και αυτό αναμένεται να χειροκροτήσει ο κόσμος, που θέλει επίσης να τιμωρήσει την Ξάνθη θεωρώντας ότι έχει τελευταία υπερβολικά καλές σχέσεις με τον ΠΑΟΚ, για να το πούμε κομψα.

3. Στις έξι νίκες του αυτές ο Ολυμπιακός έχει πετύχει δύο φορές πέντε γκολ και δύο τέσσερα, έχοντας πια την ίδια επιθετική συγκομιδή με τον ΠΑΟΚ, και με ένα παιχνίδι λιγότερο. Αν βρει την Ξάνθη σε κακή μέρα, δεν θα την λυπηθεί για να ικανοποιήσει και τον κόσμο του, κάτι που οφείλουν να το ξέρουν καλά ο Ράσταβατς και οι παίκτες του.

4. Η Ξάνθη έχει 29 βαθμούς, έχει στη συνέχεια τον Απόλλωνα μέσα, αλλά δεν μπορεί να κρεμάσει την τύχη της σε ένα ενενηντάλεπτο. Θα προσπαθήσει με την καλή άμυνα που έχει φέτος, να πάρει ότι μπορεί από το Καραϊσκάκη, έστω και αν κατεβαίνει με σύνθεση ανάγκης και οκτώ απουσίες λόγω τιμωριών και τραυματισμών.

5. Έχει ξεχάσει τη νίκη από τις 20 Ιανουαρίου, έχοντας πέντε ήττες και έξι ισοπαλίες από τότε, ενώ έχει χάσει και τα τρία τελευταία επίσημα παιχνίδια της. Και αν εξαιρέσουμε τη νίκη με τον Ατρόμητο, θα πρέπει να πάμε πολύυυυ πίσω για να ξαναδούμε τρίποντο. Και να φανταστεί κανείς ότι η πορεία του πρώτου γύρου έδειχνει αξιώσεις για Ευρώπη και όχι μάχη για υποβιβασμο.

6. Η 30η επίσκεψή της στον Ολυμπιακό δεν θα ήταν δυσάρεστο να συνοδευόταν από μια ισοπαλία, άλλωστε είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει πετύχει στπ Καραισκάκη, αφού δεν έχει νικήσει ποτέ εκτός τον Ολυμπιακό. Πάντως έχει να θυμάται ότι στις 12 Φεβρουαρίου 2005 έγινε η πρώτη ομάδα που δεν έχασε από τον Ολυμπιακό στο καινούριο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

7. Ο Ολυμπιακός έχει 20 νίκες και του απομένουν τέσσερα παιχνίδια (μαζί με το διακοπέν με τον Παναθηναϊκό). Αν νικήσει σε τρία από αυτά, θα γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Super League που δεν θα πάρει πρωτάθλημα έχοντας 23 νίκες. Ούτε τις δύο σεζόν των 34 αγωνιστικών είχε συμβεί αυτό. Μέχρι τώρα μόνο ομάδες με 22 νίκες έχουν χάσει πρωτάθλημα.

8. Ενα από αυτά τα έντεκα ματς είναι αυτό του πρώτου γύρου στα Πηγάδια. Η Ξάνθη είχε προηγηθεί με αυτογκόλ του Βούκοβιτς, ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει σε 1-1 με κεφαλιά επίσης του Βούκοβιτς, ενώ αξίζει να σηειωθεί ότι στο 78′ είχε δεχθεί κίτρινη ο Ποντένσε. Εκείνος ο βαθμός αποδεικνύεται εξαιρετικά πολύτιμος για την συγκλομιδή της Ξάνθης, κρίνοντας από την μετέπειτα πορεία της και την σημερινή συγκομιδή της στη βαθμολογία.

9. Σε 59 παιχνίδια για την Α’ Εθνική ανεξαρτήτως έδρας, ο Ολυμπιακός μετρά 41 νίκες, η Ξάνθη επτά και όλες στην έδρα της ενώ 11 ματς έχουν λήξει ισίπαλα.

10. Στην έδρα του Ολυμπιακού οι ερυθρόλευκοι έχουν 22 νίκες και 7 ματς έχι=ουν λήξει ισόπαλα, σε κανένα δεν έχει φύγει με το διπλό η Ξάνθη ενώ συμπληρώνονται τρεις δεκαετίες παρουσίας της στην Α’ Εθνική.

11. Διαιτητής έχει οριστεί ο Στέφανος Κουμπαράκης της ΕΠΣ Θράκης. Το ματς, όπως και όλα τα υπόλοιπα της 28ης αγωνιστικής, τρίτης από το τέλος, ξεκινά στις 19:00 καθώς έχει αποφασιστεί κοινή ώρα έναρξης. Η Ξάνθη θα έχει το νου της κυρίως και στο ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης, ενώ ο Ολυμπιακός στο Λάρισα – ΠΑΟΚ. Απευθείας τηλεοπτική κάλυψη θα υπάρχει και για τα αυτα ματς από τη Nova αλλά και το ThrakiSportS.