Super League: Έφαγε τέσσερα από τον Ολυμπιακό και έμπλεξε για τα καλά πλέον η Ξάνθη

Τέσσερα γκολ δέχθηκε από τον Ολυμπιακό (θα μπορούσε και πολλά περισσότερα) και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, κινδυνεύει πλέον ακόμα και με απευθείας υποβιβασμό, ενώ είναι πιθανό να μην της αρκεί η (δεδομένη όπως θεωρείται για πολλούς) νίκη επί του Απόλλωνα αλλά να χρειάζεται και βαθμό ή βαθμούς στο Χαριλάου με τον Άρη.

Μετά από τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής, στην οποία δεν είχαμε τελικά στέψη, αφενός η Λάρισα με τον βαθμό που πήρε από τον ΠΑΟΚ ανέβηκε στους 31 βαθμούς, αφετέρου ο ΟΦΗ ανέβηκε πάνω από τη γραμμή του απευθείας υποβιβασμού, εκεί όπου έπεσε πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα παρά την ισοπαλία του με τον Αστέρα.

Συνεπως o ΠΑΣ Γιάννινα με 27 βαθμούς αυτήν την στιγμή υποβιβάζεται απευθείας. Ο ΟΦΗ με 28 βαθμούς θα έπαιζε μπαράζ παραμονής με τον δεύτερο της Football League. Στους 29 βαθμούς η Ξάνθη με τον Αστέρα Τρίπολης, είναι οριακά πλέον πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Το ματς δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, αφού οι γηπεδούχοι από νωρίς επέβαλαν το ρυθμό τους και υποχρέωσαν τους φιλοξενούμενους σε παθητικό ρολό μην μπορώντας να αντισταθούν στην ανωτερότητα των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς.

Για την ιστορία ο χορός των γκολ ξεκίνησε στο 10’ με κεφαλιά από τον Γκιλιέρμε (σκόραρε για τρίτο σερί αγώνα) για να γράψει ο ίδιος το 2-0 με πλασέ στο 16’. Το τρίτο τέρμα των Πειραιωτών έφερε την υπογραφή του Ελαμπντελαουί με κεφαλιά-«ψαράκι» στο 44’, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 57’ με πλασέ του Φορτούνη.

Κορυφαίος και μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο δις σκόρερ Γκιλιέρμε με άξιο συμπαραστάτη τον Ελαμπντελαουί και τον Φορτούνη, ενώ το χειροκρότημα εισέπραξε από την εξέδρα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος όταν μπήκε ως αλλαγή στην παρθενική συμμετοχή του μετά την επιστροφή του. Από τους ηττημένους προσπάθησε περισσότερο ο Ντε Αμορίμ και ο Μελιόπουλος.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Κουμπαράκη της ΕΠΣ Θράκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σισέ, Μεριά (69’ Αβραάμ Παπαδόπουλος), Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ζιλ Ντίας, Ποντένσε (59’ Μασούρας), Φορτούνης (74’ Χασάν), Σολδάνο.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Αμορίμ, Κασάδο (46’ Χατζητερζόγλου), Καμαρά, Κοβάτσεβιτς, Ντίρεσταμ, Μελιόπουλος, Μπρίτο (73’ Φακής), Σαρπόνγκ (66’ Θυμιάνης), Μπαξεβανίδης, Σιλά.