Super League: Πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού ακόμα και αν χάσει από τον Απόλλωνα θα πάει στην τελευταία αγωνιστική η Ξάνθη

Τα κομπιουτεράκια έχουν βγει για τα καλά στην Super League και η Ξάνθη έχει μπλέξει για τα καλά, ακόμα καθώς ενδέχεται να κινδυνεύσει με μπαράζ παραμονής ακόμα και αν κερδίσει τον ουραγό και αδιάφορο Απόλλωνα Σμύρνης την άλλη αγωνιστική.

Τι θα συμβεί όμως ακόμα και στο χειρότερο σενάριο που (λέμε τώρα) δεν θα κερδίσει ή (ακόμα χειρότερο) ηττηθεί από τον Απόλλωνα; Σε αυτήν την περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ξάνθη θα πάει στην τελευταία αγωνιστική στο Χαριλάου, σε κάθε περίπτωση πάντως εκτός ζώνης του απευθείας υποβιβασμού.

Αυτό θα συμβεί γιατί ακόμα και αν μείνει στους 29 βαθμούς η Ξάνθη, είναι απίθανο να μπορέσουν να την προσπεράσουν και οι τρεις ομάδες που είναι από κάτω της. Και αυτό γιατί ενώ ο ΠΑΣ Γιάννενα παιζει στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και με νίκη φτάνει στους 30 πόντους, ο ΟΦΗ με τον Αστέρα Τρίπολης παίζουν μεταξύ τους.

Αν νικήσει ο Αστέρας, θα μείνει στους 28 και άρα κάτω από την Ξάνθη ο ΟΦΗ. Αν νικήσει ο ΟΦΗ, θα μείνει στους 29 και άρα έστω και σε ισοβαθμία κάτω από την Ξάνθη ο Αστέρας, αφού στα μεταξύ τους ματς οι Θρακιώτες έχουν μια νίκη και μια ισοπαλία και άρα 4 βαθμούς έναντι ενός των Αρκάδων.

Στην περίπτωση που έχουμε ισοπαλία στο ΟΦΗ-Αστέρας, τότε ο μεν Αστέρας θα πάει στους 30, ο δεν ΟΦΗ θα ισοβαθμίσει με την Ξάνθη αλλά θα είναι και πάλι αυτός κάτω από τους Θρακιώτες γιατί και σε αυτήν την ισοβαθμία ευνοείται η Ξάνθη. Συνεπώς, ακόμα και στο χειρότερο για την Ξάνθη αποτέλεσμα, δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει στις τρεις τελευταίες θέσεις του απευθείας υποβιβασμού.

Βέβαια, αν η Ξάνθη χάσει ή δεν κερδίσει τον Απόλλωνα, θα είναι άξια της μοίρας της και τα πράγματα θα γίνουν πολύ σκούρα, ενόψει τελευταίας αγωνιστικής με τον Άρη στου Χαριλάου. Με αυτά τα δεδομένα πάντως, αν η Ξάνθη κερδίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης, δεδομένα δεν θα κινδυνεύσει με απευθείας υποβιβασμό και ενδεχομένως, ανάλογα με τα άλλα αποτελέσματα, θα καθαρίσει την μπουγάδα μια αγωνιστική πριν το τέλος.

Αν δεν τα καταφέρει, μια ομάδα που στον πρώτο γύρο πήγαινε για Ευρώπη, με τέτοια πορεία θα είναι άξια της μοίρας της…