Οι άλλες 7 ομάδες που ανέβηκαν μαζί με ΑΟΚ στην Football League και οι πιθανοί αντίπαλοι του Νέστου στα μπαράζ ανόδου

Η Καβάλα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στον πρώτο όμιλο της Γ’ Εθνικής και ανεβαίνει πανηγυρικά στην Football League. Δεν ολοκληρώθηκε όμως μόνο ο πρώτος όμιλος.

Ολοκληρώθηκαν και οι υπόλοιποι επτά, έχουμε πρωταθλητές σε όλους και κατά συνέπεια έχουμε άλλες επτά ομάδες που ανέβηκαν και θα αποτελούν τους αντιπάλους της Καβάλας στη νέα Football League.

Συγκεκριμένα, μαζί με τον ΑΟ Καβάλα στη Football league ανέβηκαν και οι υπόλοιπες πρωταθλήτριες των ομίλων που είναι η Βέροια (από τον 2ο όμιλο), ο Κρόνος Αργυράδων (από τον 3ο όμιλο), ο Ολυμπιακός Βόλου (από τον 4ο όμιλο), ΟΦ Ιεράπετρας (από τον 5ο όμιλο), ο Ιάλυσος Ρόδου (από τον 6ο όμιλο), το Αιγάλεω (από τον 7ο όμιλο) και ο Ασπρόπυργος (από τον 8ο όμιλο).

Ο Νέστος Χρυσούπολης που μέχρι την 21η αγωνιστική ήταν πρώτος αλλά μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου και το στραβοπάτημα στην Ξάνθη με τον Ορφέα υποχώρησε στη 2η θέση, θα πάρει μέρος στα μπαράζ ανόδου στη Football league μαζί με τη Νίκη Αγκαθιάς, τον Θεσπρωτό, τη Νίκη Βόλου, τον Ιωνικό, τον Διαγόρα, τον Αιολικό και την Καλαμάτα (ομάδων που τερμάτισαν δεύτερες στους ομίλους τους).

Βάσε της προκήρυξης θα γίνει κλήρωση για τα μπαράζ και θα σχηματιστούν τέσσερα ζευγάρια, με γεωγραφικά κριτήρια βορρά – νότου. Αυτό σημαίνει ότι στα μπαράζ ανόδου ο Νέστος Χρυσούπολης θα κληρωθεί με Νικη Αγκαθιάς ή τον ιστορικό Θεσπρωτό ή την ακόμα πιο ιστορική Νίκη Βόλου.