Γ’ Εθνική: Με γκολ από τα αποδυτήρια νίκησε την Ασπίδα και πανηγύρισε την άνοδο ο ΑΟΚ

Μετά από πέντε χρόνια… φαγούρας , ο ΑΟΚ νίκησε με 3-0 στην έδρα της Ασπίδας Ξάνθης και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και αλλάζει σελίδα.

Στο γήπεδο της Ασπίδας όλα ήταν μπλε. Πάνω από 600 φίλαθλοι του ΑΟΚ μέσα στη βροχή έστησαν το πάρτυ της ανόδου, με την ομάδα του να φροντίζει από το ξεκίνημα του αγώνα να δείχνει το όποιο άγχος.

Μόλις στο 4ο λεπτό από κόρνερ  του Παπαδόπουλου, ο Μαρκόπουλος που με 17  γκολ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του 1ου ομίλου, με κεφαλιά πραγματοποίησε το 0-1. Στο 33′ από φάουλ του Παπαδόπουλου ο Γαβριηλίδης με κοντινή κεφαλιά έκανε το  0-2, που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. 

Στο 65′ ο Βαλαβανόπουλος με σουτ από κοντινή απόσταση έκανε το 0-3, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.  Ο ΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο χάνοντας αρκετές ευκαιρίες απέναντι σε μια ομάδα που περισσότερο είχε το μυαλό της στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης το ερχόμενο Σάββατο. 

Ο Μαρκόπουλος στο 6′, ο Παπαδόπουλος στο 20′, ο  Γαβριηλίδης στο 35′,  ο Μαρκόπουλος στο 48′ και ο Παπαδόπουλος στο 50′ απείλησαν την εστία του Χατζηγεωργίου, με την Ασπίδα να έχει ως πιο σημαντική ευκαιρία αυτήν του Χριστοφορίδη στο 20ο λεπτό, με την οποία θα ισοφάριζε το ματς εκεινη την χρονική στιγμή.

Στο τέλος έγινε το «έλα να δεις». Η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ήταν παρούσα στα πανηγύρια, όπως και ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης και πολλοί άλλοι υποψήφιοι, όπως τους κατέγραψε ο Τάσος Πατσίδης στην “Πρωινή” της Καβάλας (απο οπου και η φωτο), καθώς άλλωστε έρχονται και εκλογές.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Χρ. Σαμαράς):   Χατζηγεωργίου, Σαμαράς, Ζώτος, Χατζηπαππάς, Μερακλής,  Κωτίδης (75′ Κάτσης), Κυριαζίδης, Νταμπανλής (65′ Νικολούδης), Χριστοφορίδης (68′ Κούπας), Δογανίδης (76′ Χατζηπαρασκευάς), Σαββόγλου.

ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ (Παυλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Τόσκας, Κασμερίδης (43′ λ.τ Τουμανίδης), Κέρθι, Βαλαβανόπουλος (65′ Μπλιός), Γιατσβίνοβιτς (70′ Λίτσκας), Γαβριηλίδης (55′ Θωμαϊδης), Παπαδόπουλος, Μαρκόπουλος.