Μπαλωθιές από τον Έβρο ως την Κρήτη! Με Εβρίτη τιμονιέρη και εβρίτικα γρανάζια ανέβηκε στη Volley League ο ΟΦΗ!!!

Μετά από 14 χρόνια η Κρήτη επιστρέφει δυναμικά στην Volley League καθώς ο ΟΦΗ των πολλών Εβριτών πέτυχε τον άθλο της ανόδου για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Στον τελικό του φάιναλ φορ ανόδου που ολοκληρώθηκε στο γυμναστήριο της Νέας Ερυθραίας ο ΟΦΗ νίκησε τον ΑΣ Κέρκη Σάμου με 3-0 (25-20, 25-19, 25-15) και με τρεις… μπαλωθιές ανέβηκε στην επαγγελματική κατηγορία.

Είναι η πρώτη παρουσία ομάδας της Κρήτης στην Volley League μετά το 2005 οπότε έκανε την τελευταία του παρουσία ο ΟΠΕ Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτομάστορας αυτής της επιτυχίας είναι ένας Εβρίτης, καθώς προπονητής του ΟΦΗ είναι ο Δημήτρης Ζλατιλίδης.

Δίπλα του στην φωτογραφία εικονίζεται ο Δήμος Αυτζιόγλου, επίσης από το Σουφλί, που ήταν ο βοηθός του σε αυτήν την προσπάθεια. Παλιά συμπαίκτες και στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και στον ΟΦΗ.

Πανηγύρια και για το λίμπερο τον Δημήτρη Μύρο, επίσης από τον Έβρο, αλλά και για τον πασαδόρο Γιάννη Σκαρλατίδη από την Ορεστιάδα και τον ακραίο Θωμά Δημητριάδη, γιο του παλαίμαχου παίκτη και νυν ενωσιακού προπονητή και υπεύθυνου των Αμαζόνων Μαΐστρου Μάκη Δημητριάδη.

Δεν έχουν όμως μόνον αυτοί από το ρόστερ των πρωταθλητών του ΟΦΗ σχέση με τον Έβρο. Στην ομάδα αγωνίζονται ακόμα ο κεντρικός Αργύρης Αντιφάκος με καταγωγή από Νάουσα που έχει παίξει όμως σε ΓΕΑ και ΑΟΟ, καθώς και ο λίμπερο Βασίλης Καρασαββίδης που επίσης αγωνίστηκε στην Ορεστιάδα.

Λογικό λοιπόν οι μπαλωθιές να μην είναι ακούγονται μόνο για την Κρήτη απόψε (που γιορτάζει και την τεράστια νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού στο Ποδόσφαιρο) αλλά και στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στον Έβρο…