Προπονήσεις το Σαββατοκύριακο στην Ξάνθη για τις προεπιλογές του Πρωταθλήματος Γυμνασίων

Με επιτυχία ξεκίνησε σε τέσσερις πόλεις (Ιωάννινα, Πάτρα, Ηράκλειο, Πειραιάς) η δεύτερη φάση του πιλοτικού προγράμματος αγωνιστικών δραστηριοτήτων ποδοσφαίρου 5Χ5 μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου, σχολικού έτους 2018-2019.

Η Β΄ φάση περιλαμβάνει προπονήσεις προεπιλογής για τη συμμετοχή στα τελικά του πρωταθλήματος Γυμνασίων και θα ολοκληρωθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 13-14/4/2019 με την πραγματοποίηση συναντήσεων σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα και Ξάνθη.

Την ευθύνη των επιλογών έχουν, για λογαριασμό της Διεύθυνσης Στρατηγικής Ανάπτυξης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, οι εκπαιδευτές futsal Στέφανος Σοϊλεμές και Γεώργιος Βασσάλος. Σημειώνεται ότι η τελική φάση θα διεξαχθεί 17-19/5/2019 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, με τη συμμετοχή 40 μαθητών και 40 μαθητριών από όλη τη χώρα.

Πρόκειται για την πρώτη σχολική διοργάνωση που οργανώνεται από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με την Τεχνική Επιτροπή και τη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης της Ε.Π.Ο. και την υποστήριξη των τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Φυσικής Αγωγής.

Η εν λόγω διοργάνωση έρχεται να προστεθεί στο -επίσης εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το αρμόδιο Υπουργείο- «Πάσα στα θρανία» και εντάσσεται στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο της Ομοσπονδίας «Μπάλα παντού».