Σκληρή απάντηση στον Γιάννη Παπαδημητρίου από Ταξιάρχο φίλαθλο της Ξάνθης: «Μη μας περνάτε για χαζούς»

Στα όσα έγραψε ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ζητώντας από την πλευρά του συγνώμη για τα γεγονότα στο παιχνίδι της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ, απάντησε με ανοιχτή επιστολή του ένας φίλαθλος της Ξάνθης αλλά και του Ολυμπιακού, κατά την δική του δήλωση.

Ο Ταξίαρχος ε.α. Αργύρης Ανδριώτης σε παλιότερη παρουσία του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

Ο λόγος για τον Αργύρη Ανδριώτη, Ταξίαρχο ε.α., κάτοικο Ξάνθης αν και χωρίς καταγωγή από την περιοχή, με πλούσια ωστόσο δραστηριότητα, αρθρογραφία σε τοπικές εφημερίδες και παρουσία σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης. Ο Ανδριώτης απαντά στον τεχνικό διευθυντή του ΑΟΞ σχετικά με τις απόψεις του για όσα έγιναν με το ξεσπίτωμα των φιλάθλων της ΠΑΕ και τη διάθεση των θέσεων τους  στους οπαδούς του ΠΑΟΚ,  τη συγνώμη που ζήτησε από τους οργανωμένους και την επιμονή του να μη ζητήσει ανάλογη συγνώμη από τους υπολοίπους φιλάθλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσες μέρες μετά, πέραν του Παπαδημητρίου δεν έχει υπάρξει κάποια άλλη επίσημη τοποθέτηση από εκπρόσωπο της ΠΑΕ για όσα έγιναν στο ματς με τον ΠΑΟΚ και ενώ, τόσες μέρες μετά, ο θόρυβος ακόμα δεν έχει κοπάσει, όπως φαίνεται και από την ανοιχτή επιστολή Ανδριώτη, που αποτελεί την πρώτη δημόσια επώνυμη απάντηση στο ποστάρισμα του Γιάννη Παπαδημητρίου (θυμηθείτε την δήλωσή του με ένα κλικ ΕΔΩ).

Η ανοιχτή επιστολή στον Τεχνικό Διευθυντή της ΠΑΕ ΑΟΞ Γιάννη Παπαδημητρίου έχει ως εξής:

κ. Παπαδημητρίου, σοφή η ενέργεια σας να αφήσετε τις ημέρες να περάσουν και να μας πείτε αυτά που αναφέρετε στην ανακοίνωση σας, ώστε αυτά να μην είναι προϊόν φόρτισης και γραμμένα κάτω από πίεση. Μόνο που η στιγμή που διαλέξατε για να εκφραστείτε ήταν κι αυτή ατυχής για σας.

κ. Παπαδημητρίου, υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες φιλάθλων. Η μία είναι οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων, που ακολουθούν και υποστηρίζουν την ομάδα τους παντού και πάντοτε και οι δεύτερη που συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υπόλοιποι φίλαθλοι, που αγαπούν το άθλημα και τους αρέσει να πηγαίνουν στα γήπεδα και μέσα σ’ αυτούς είναι κι αυτοί που εσείς λέτε «εκτός από ΑΟΞ είναι και κάτι άλλο»

Εγώ λοιπόν είμαι ένας απ’ αυτούς. Ονομάζουμε Αργύριος Ανδριώτης, είμαι Ολυμπιακός, αλλά  μου αρέσει να πηγαίνω στο γήπεδο, να παρακολουθώ τους αγώνες και να υποστηρίζω την ομάδα της πόλης που μένω. Δεν είμαι Ξανθιώτης, αλλά μόνιμος κάτοικος Ξάνθης. Από το 2004 μέχρι και φέτος είμαι κάτοχος διαρκείας εισιτηρίων της ομάδας σας. Αγαπώ και υποστηρίζω την ομάδα σας και παρακολουθώ ανελλιπώς όλους τους αγώνες ανεξαρτήτως καιρικών και λοιπών συνθηκών. Μέχρι πέρυσι κατείχα τη θέση Μ61 στη θύρα Γ και φέτος κατέχω τη θέση Ι89 στη θύρα Α1. Από τα δεδομένα αυτά μπορείτε από το αρχείο σας να βρείτε και τα υπόλοιπα στοιχεία μου αλλά και να διαπιστώσετε την αλήθεια των αναγραφομένων μου. Επίσης να σας πληροφορήσω ότι επηρεάζω και 4 φίλους μου να αγοράσουν εισιτήρια διαρκείας  και να έρχονται στο γήπεδο, που και εκείνοι ανήκουν στην ίδια κατηγορία φιλάθλων μ’ εμένα.

Στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ δεν ήρθα στο γήπεδο επειδή θεώρησα απαράδεκτη την ενέργεια της ΠΑΕ να με εκδιώξει από τη θέση μου, εμένα που την στηρίζω οικονομικά από το 2004, να με στείλει σε άλλη θύρα, να μην έχω που να καθίσω και στη θέση μου να βάλει οπαδούς της αντιπάλου ομάδας. Ενέργεια πρωτόγνωρη παγκοσμίως. Το εισιτήριο μου δεν το έδωσα σε κανένα οπαδό του ΠΑΟΚ και αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε από το αν ενεργοποιήθηκε ο κωδικός του εισιτηρίου κατά την είσοδο στο γήπεδο.

Με αυτά τα δεδομένα σας απαντώ στην ανακοίνωση σας και σας διαβεβαιώνω επί πλέον ότι δεν είμαι απ’ αυτούς που σας βρίζουν αλλά από εκείνους που σας υποστηρίζουν.

Η δικαιολογία ότι έγινε, έγινε για την ασφάλεια μας, δεν ευσταθεί και μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον κωμική και απευθυνόμενη σε ανθρώπους μη νοήμονες. Γιατί εάν νοιαζόσαστε για την ασφάλεια μας, απλά απλούστατα δεν θα δίνατε εισιτήρια στους αντιπάλους οπαδούς παρά μόνο αυτά που δίνετε σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες, εδώ και χρόνια από τον καιρό που μεταφερθήκαμε στα Πηγάδια. Θέσεις που είναι μακριά από τους υπολοίπους φιλάθλους μας, φυλασσόμενες και ελεγχόμενες από την αστυνομία. Εξ άλλου σας καλύπτει και η διάταξη που υπάρχει για μη μετακίνηση φιλάθλων σε εκτός έδρας αγώνες, διάταξη που είχε ανακοινωθεί και για το συγκεκριμένο αγώνα. Αλήθεια σε ποιον φορέα διαθέσατε τα  εισιτήρια; Θα ήταν πιο έντιμο να μας πείτε να μην έρθουμε καθόλου στο γήπεδο γιατί όσα θα εισπράξουμε από τον συγκεκριμένο αγώνα δεν θα τα εισπράξουμε από εσάς όλη τη χρονιά.

Είναι τουλάχιστον ύβρις να λέτε ότι,  εσείς του αγωνιστικού, δεν μας θέλετε  στο γήπεδο. Εκτός αυτού ρωτήσατε τη γνώμη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, αν συμφωνεί μαζί σας. Μήπως σας πει, τι λέτε κύριε, αν δεν έρθουν αυτοί στο γήπεδο εγώ από πού θα σας πληρώνω το μισθό σας; Γιατί όπως αποδείχτηκε από τον συγκεκριμένο αγώνα, η ανάγκη είσπραξης χρημάτων αποτελεί προτεραιότητα στις ενέργειες σας.

Φοβόσαστε τις ποινικές διώξεις από το να τηρήσετε τους κανονισμούς και να μην δώσετε εισιτήρια στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Τις αξιόποινες πράξεις σας που προκύπτουν από τις γενόμενες ενέργειες σας, τώρα τις έχετε σκεφτεί; Π.χ. όταν υπογράψαμε το συμφωνητικό για την αγορά του εισιτηρίου διαρκείας, πουθενά δεν υπάρχει όρος που να σας επιτρέπει να μου αλλάξετε θέση. Όπως και η ανακοίνωση σας είναι γεμάτη από ατοπίες που επισύρουν ποινικές ευθύνες. Π.χ. πως είστε σίγουρος ότι «πουλήθηκαν» εισιτήρια διαρκείας; Μπορείτε να το αποδείξετε.

Σας διαβεβαιώνω λοιπόν κ. Παπαδημητρίου ότι παρά την πίκρα που μου προσφέρει η ομάδα, όχι αγωνιστικά, εγώ ο ολυμπιακός Αργύριος Ανδριώτης, θα συνεχίζω να την αγαπώ και να την υποστηρίζω. Θα έρχομαι πάντα στο γήπεδο όσο εσείς και να μη με θέλετε!! Θα αγοράσω και φέτος εισιτήριο διαρκείας και όσο είμαι καλά θα αγοράζω συνεχώς, συμβάλλοντας έτσι και στο ελάχιστο στο να έχετε κι εσείς στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, αμειβόμενη εργασία

Με εκτίμηση
Αργύριος Ανδριώτης
Φίλαθλος και υποστηρικτής της ΠΑΕ ΑΟΞ

Υ.Γ. κ. Παπαδημητρίου το να πάρει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα και να ζουν οι φίλαθλοι του ιστορικές στιγμές, δεν είναι γι αυτούς «δυστυχώς»!!!!…… αλλά «ευτυχώς».