Ιστορική αποκάλυψη: Οι 9 ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για τον Ντέμη και η άγνωστη πρόταση από τον Ολυμπιακό όταν έφυγε από ΑΕΚ

Σε μια ιστορική αποκάλυψη προχωρά ο Ντέμης Νικολαΐδης στο άρθρο που έγραψε ο ίδιος για το επετειακό περιοδικό «Submarine 021», οπαδικό περιοδικό της ΑΕΚ που θα κυκλοφορήσει από αύριο Παρασκευή στα περίπτερα.

Για πρώτη φορά ο Αλεξανδρουπολίτης πρώην παίκτης και πρόεδρος της Ένωσης γνωστοποιεί τις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για αυτόν πριν πάει στην ΑΕΚ, καθόσο έπαιζε στην ομάδα αλλά και αφότου έφυγε και ήταν ελεύθερος.

Μάλιστα, παρά τα όσα είχαν γίνει με τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε ενδιαφερθεί να τον πάρει από τον Απόλλωνα με τον Ντέμη να το αρνείται για να πάει στην αγαπημένη του ομάδα, αποκαλύπτει ότι είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό όταν έφυγε από την ΑΕΚ και ήταν ελεύθερος.

Ακόμα, γνωστοποιεί ότι πριν πάει στην ΑΕΚ, πέρα από τον Ολυμπιακό του Σωκράτη Κόκκαλη είχε ενδιαφερθεί και ο Παναθηναϊκός, στον οποίο τότε πρόεδρος ήταν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης.

Στο άρθρο του περιγράφει τα συναισθήματά του όταν πρωτοπήγε στη Νέα Φιλαδέλφεια ως παίκτης, θυμάται αγώνες που είχε πάει σαν οπαδός, αποκαλύπτει τις καλύτερες χρονιές του στην ΑΕΚ, αποκαλύπτει την ημέρα που θα ήθελε να ξαναζήσει την βραδιά που παρέλαβε το βραβείο FairPlay από την FIFA στην Φρανκφουρτη αλλά και ποια ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία που έχασε στην καριέρα του στην ΑΕΚ (απέναντι στον Κασίγιας με την Ρεαλ Μαδρίτης).

Το πιο ενδιαφέρον όμως, στο τέλος του άρθρου, είναι η αποκάλυψη για τις 11 συνολικά προτάσεις που είχε από ομάδες, αλλά δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα τους. Πέρα από τον Ολυμπιακό (δις) και τον Παναθηναϊκό, υπήρξαν άλλες οκτώ προτάσεις από επτά ομάδες, όλες από το εξωτερικό.

Από ξένες ομάδες, αυτές που ενδιαφέρθηκαν για τον Ντέμη ήταν οι Αντερλεχτ, Ρεϊντζερς, Στουτγκάρδη, Βέρντερ Βρέμης και Μονακό όσο έπαιζε στην ΑΕΚ και εκ νέου η Μονακό και οι Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Παρί Σεν Ζερμέν όταν έφυγε από την ΑΕΚ και ήταν ελεύθερος, πριν πάει προφανώς στην Ατλέτικο Μαδρίτης όπου ως γνωστόν έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Δείτε παρακάτω το επίμαχο απόσπασμα από το τέλος του άρθρου του Ντέμη. Ολόκληρο το άρθρο μπορεί κανείς να το αναζητήσει στο περιοδικό Submarine 021, επετειακό για τα 95 χρόνια της ΑΕΚ, που θα κυκλοφορήσει από αύριο στα περίπτερα και τιμάται 2,5 ευρώ.