ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Τεράστια ανατροπή και μεγαλειώδης πρόκριση για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης μέσα στον Νέο Σκοπό

Σπουδαία πρόκριση στην τελική φάση του Πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ πέτυχε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, αφού αν και βρέθηκε δυομισι λεπτά πριν το τελος να χάνει με 7 πόντους, με τρία τρίποντα κατάφερε να επικρατήσει στον Νέο Σκοπό σώζοντας την τιμή της Θράκης.

Ο Εθνικός θα είναι η μοναδική ομάδα του γεωγραφικού μας διαμερίσματος που θα λάβει μέρος στην τελική τετράδα, αφού οι άλλες τρεις (Φιλία Ορεστιάδας, Αίαντας Κομοτηνής και Αρίωνας Ξάνθης) αποκλείστηκαν. Με την δεύτερη νίκη του αφενός ο Εθνικός πέρασε στο φάιναλ φορ που θα γίνει με μορφή μίνι πρωταθλήματος, αφετέρου ο Ορφέας αποκλείσθηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, με τους παίκτες του πάντως να κάνουν «κατάθεση ψυχής στο παρκέ», σύμφωνα με το serresbasket (από όπου και η φωτο).

Όπως προαναφέρθηκε, ακριβώς 2 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της συνάντησης οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 51-44 κι όλα έδειχναν ότι ο Ορφέας θα έπαιρνε το ροζ φύλλο οδηγώντας την σειρά σε τρίτο ματς στην Αλεξανδρούπολη. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αντεπιτέθηκαν πετυχαίνοντας τρία πολύ δύσκολα τρίποντα, με τους «ασπρόμαυρους» να παθαίνουν «μπλακ-άουτ» στην επίθεση και στο τέλος να γνωρίζουν την ήττα με 53-56.

Δεκάλεπτα: 12-15,  25-25 (ημίχρονο), 37-38, 53-56 (τελικό αποτέλεσμα)

ΟΡΦΕΑΣ ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ (Γκαβανόζης): Δούμας 2, Καραμπατζάκης 1, Γεωργόπουλος 4, Δροσινός 1, Λαγός 18(3), Αχτσής, Θεοδωρόπουλος 5(1), Θεοφανίδης, Γάτος 6, Γιοβάνης 4, Λουλούδης 10(1), Χαβαλές 2.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Τελούδης): Κιτσόπουλος 14(2), Σιταρίδης 5(1), Θεολογίδης, Σισίου 10(2), Παπαδούδης 3, Τσάγιας 4, Γεροκώστας, Θεοχαρίδης 3(1), Πασσιάς 8(2), Κανάκης 9(1), Παπαλαμπίδης.