ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Πάλεψε ο Αίαντας αλλά υπέκυψε και γνώρισε τον αποκλεισμό από τον ΓΣ Σερρών στην Κομοτηνή

Δεν τα κατάφερε ο Αίαντας Κομοτηνής να κερδίσει τον Γυμναστικό Σύλλογο Σερρών και να στείλει σε τρίτο παιχνίδι την υπόθεση πρόκριση.

Οι Σερραίοι παρουσιάσθηκαν πολύ διαβασμένοι στο παρκέ και έβαλαν από το πρώτο δεκάλεπτο τις βάσεις για τη νίκη – πρόκριση, έχοντας διαφορά διψήφια. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι αντεπιτέθηκαν και μείωσαν στο καλάθι στο ημίχρονο.

Στην τρίτη περίοδο ο Γυμναστικός Σερρων ανέβασε εκ νέου την απόδοσή του και άγγιξε πάλι διψήφιο νούμερο. Ωστόσο ο Αίαντας δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και στο 34′ μείωσε στο -4 (56-60), αλλά μέχρι εκεί.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι διαχειρίσθηκαν σωστά την υπέρ τους διαμορφωθείσα κατάσταση και σημείωσαν το διπλό της πρόκρισης, έχοντας ως κορυφαίους τους Χατζή και Ασημάκη που κάλυψαν επάξια το κενό του τραυματία Ιακωβίδη που υπέστη διάστρεμμα.

Από τον Αίαντα Κομοτηνής ο Ζολώτας σημείωσε 22 πόντους και οι Νκέλλης και Κλωναράς είχαν επίσης διψήφιο αριθμό, αλλά δεν αρκούσε η προσπάθειά τους για να έρθει η νίκη.

Δεκάλεπτα: 15-25, 36-38 (ημίχρονο), 47-56, 61-69 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Τερζίδης): Γοργόνης 6(2), Γούτσικας 2, Νικέλλης 13(1), Ρούστας 4, Κλωνάρας 10(2), Λοΐσιος 2, Ζόλωτας 22, Τερζίδης 2.
ΓΣ ΣΕΡΡΩΝ 2017 (Μπουτάκογλου): Ιακωβίδης 6(1), Λαδιάς, Σκαλιστής 4, Ντίκογλου, Χατζής 24(3), Ντινούδης 9, Ασημάκης 17(1), Καρακώστας 5(1), Γιαβρόπουλος, Ιωαννίδης 4.