ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Με buzzer beater τρίποντο του Πεχλιβάνη ολοκληρώθηκε πρόωρα η σεζόν για τη Φιλία Ορεστιάδας

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η σεζόν για τη Φιλία Ορεστιάδας, η οποία ωστόσο έβαλε πολύ δύσκολα στον πρωταθλητή του πρώτου ομίλου και μεγάλο φαβορί για τον τίτλο Πανσερραϊκό, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ.

Η ομάδα του Γιώργου Ουζουνίδη ηττήθηκε στον πόντο από τα «λιοντάρια» του Φώτη Κοκολιού, καθώς ήταν πολύ εύστοχη από την περιφέρεια και έβαλε δύσκολα στους κόκκινους. Το ματς ήταν ντέρμπι με τους Σερραίους να προηγούνται με πέντε στο ημίχρονο, να έχουν τις απουσίες των Γεωργιανού και Παρχαρίδη, αλλά και τον Ιωσηφίδη να αποβάλλεται στο τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Οι Θρακιώτες ήταν «φωτιά» έξω από τη γραμμή των 6.75 στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού και ο Πανσερραϊκός βρέθηκε από την κόλαση στον παράδεισο με «σωτήρα» τον Κώστα Πεχλιβάνη. Εμεναν δεκα δευτερόλεπτα και η Φιλία ήταν μπροστά με 69-67 με την μπάλα στους φιλοξενούμενους και τους Ορεστιαδίτες να επιλέγουν να μην κάνουν φάουλ.

Κάπως έτσι ο έμπειρος σμολ-φόργουορντ ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος «βομβάρδισε» το καλάθι των γηπεδούχων με δύσκολο σουτ υπό πίεση και έτσι μετέτρεψε το 69-67 σε 69-70. Έτσι τα «λιοντάρια» των Σερρών κατέκτησαν τη νίκη και εξασφάλισαν αυτομάτως την πρόκριση στην τελική φάση του Πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, σε αντίθεση με την Φιλία Ορεστιάδας, για την οποία κάπου εδώ ολοκληρώθηκε μια άκρως επιτυχημένη σεζόν.

Δεκάλεπτα: 18-19, 25-30 (ημίχρονο), 50-51, 69-70 (τελικό αποτέλεσμα)

ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ουζουνίδης): Γκολαντας 8, Ριζάκης 5(1), Σαββουλιδης 19(3), Τσακαλακης 13(1), Κουντούρης 9(3), Χρήστου 12(3), Ιωάννου 3 , Ζαμανης, Αλεξανδρίδης, Παρασκευαιδης, Μητκωνης, Γαβριηλίδης
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Κοκολιός):  Πεχλιβάνης 15 (3), Φραγκούλης 11 (1), Ιωσηφίδης 4, Τράκας 12 (1), Κιρκινέζης, Συμεωνίδης 19, Χατζηστεφάνου 5, Σταματόπουλος, Τσανάκας 4.