Football League: Kαταστάσεις που θυμίζουν… Εθνικό Αλεξανδρούπολης ζούνε (και) στην Σπάρτη

Σε μία αναμέτρηση πραγματική-παρωδία για το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο Ηρόδοτος του Αργύρη Μπαρέττα που σκόραρε κιόλας και του Τόλη Τσιλιγγίρη που δεν αγωνίστηκε, συνέτριψε με 4-1 την Σπάρτη του πρώην του Πανθρακικού Τάσου Φραγκούλη, η οποία ξεκίνησε το ματς στην Αλικαρνασσό με δέκα ποδοσφαιριστές!

Οι Λάκωνες που βρίσκονται υπό διάλυση, ήρθαν στο Ηράκλειο με 11 παίκτες όλους κι όλους, ωστόσο ένας εξ’ αυτών ένιωσε αδιαθεσία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο πριν από τη σέντρα, τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της Σπάρτης. Επίσης ένα μπέρδεμα με τις φανέλες των δύο ομάδων, είχε ως αποτέλεσμα την 20λεπτη καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα.

Τελικά οι φιλοξενούμενοι κατέβηκαν με 10 παίκτες και κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο κεντρικός αμυντικός Μάρκος Ντούσκας. Ο Ηρόδοτος με συνοπτικές διαδικασίες πήρε τη νίκη με 4-1 και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες για παραμονή. Για την ιστορία, τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Αγγελούδης (2), Μπαρέττας, Σιαλμάς ενώ για τους Σπαρτιάτες είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Καινούργιος με πέναλτι.

Ο αγώνας θυμίζει και τα τελευταία παιχνιδια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που η ομάδα αγωνιζόταν με 11-12 ποδοσφαιριστές παίρνοντας ακόμα και αποτελέσματα σε Καλαμπάκι και Παραλίμνιο, μόνο που εκεί ο Εθνικός δεν είχε πρόβλημα στα γκολποστ, αφού εκεί εκτός του τερματοφύλακα Μπαμπλή, αγωνίστηκαν ως φορ και οι Μπινόπουλος και Βογιατζής.

Η βαθμολογία της Β’ Εθνικής, μετά την 26η αγωνιστική, που φέρνει τον Βόλο να έχει εξασφαλίσει την άνοδο στην Super League και τον Πλατανιά με τον Απόλλωνα Λάρισας, τον Εργοτέλη και δευτερευόντως την Παναχαϊκή να διεκδικούν την δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ με τον 13ο της Super League για μια θέση στα μεγάλα σαλόνια:

1. Βόλος          56
2. Πλατανιάς   46
3. Απόλλων Λάρισας 45
4. Εργοτέλης   43
6. Παναχαϊκή   41
5. Απόλλων Πόντου  40
7. ΑΟΧ Κισσαμικός 39
8. Κέρκυρα        38
9. ΑΕ Καραϊσκάκης 38
10. Δόξα Δράμας    36
11. Ηρακλής       35
12. Τρίκαλα         29
13. Ηρόδοτος     28
14. Αήττητος      22 (αποβλήθηκε)
15. Αιγινιακός     16
16. Σπάρτη         14