Volley League: Ρατσιστική επίθεση σε συμπαίκτη του καταδίκασε ο Βασίλης Μούχλιας

Επίθεση ρατσιστικού χαρακτήρα δέχτηκε ο Μπάιρον Φέργκιουσον από οπαδούς του ΠΑΟΚ, κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ στον τρίτο αγώνα της Πυλαίας για τα πλέι οφ της Volley League.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε και προκρίθηκε αλλά ο διεθνής Μπαχαμέζος κεντρικός του Ηρακλή αντέδρασε στην επίθεση, διαμαρτυρήθηκε και δέχθηκε κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή, με τους ιθύνοντες των «κυανολεύκων» να ζητούν να υποβάλλουν ένσταση λόγω του συμβάντος.

Οι διαιτητές ζήτησαν η ένσταση να κατατεθεί μετά το τέλος της αναμέτρησης. Η επίθεση πάντως προκαλεί πολλές αντιδράσεις και μια από αυτές ήρθε από τον συμπαίκτη του στον Ηρακλή Βασίλη Μούχλια, που έσπευσε να καταδικάσει το γεγονός και να συμπαρασταθεί στον συμπαίκτη του.

Ο Μούχλιας ανέβασε την κατωτέρω φωτογραφία στα social media και έγραψε στα αγγλικά για να μπορούν να διαβάζουν όλοι: «Είναι θλιβερό, αλλά νομίζω ότι ποτέ δεν θα βρούμε τρόπο να το τελειώσουμε. Πιστεύω, όμως, ότι μπορούμε να βοηθήσουμε, εφόσον μάθουμε να ανεχόμαστε και να αποδεχόμαστε τους ανθρώπους όπως είναι».

Η ακριβής ανάρτηση του Β. Μούχλια, στα αγγλικά, αναφέρει: «It’s sad but I think we will never find a way to end it. But I think we can help if we learn to tolerate and accept people the way they are».

Image may contain: one or more people and closeup