Volley League: Πατατράκ για τον Παναθηναϊκό του Πεντίδη, τον απέκλεισε η Κηφισιά του Παπαδόπουλου

Ο ΑΟΠ Κηφισιάς έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο πρωτάθλημα της Volley League και με νίκη 3-1 σετ στη Κυψέλη επί του Παναθηναϊκού στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ, προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου με μειονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Η Κηφισιά στις 3 νίκες πλέον θα διεκδικήσει το θαύμα της πρόκρισης και στον τελικό. Για την Κηφισιά αγωνίστηκε ως αλλαγή ο Παπαδόπουλος, που αγωνιζόταν στην ΑΕ Κομοτηνής στα χρόνια της Α2 ενώ για τον Παναθηναϊκό ως αλλαγή αγωνίστηκε για λίγο ο Εβρίτης Γιώργος Πεντίδης, χωρίς να έχει την παραμικρή ευθύνη για την ήττα.

Η Κηφισιά προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά και για τέταρτη φορά από το 2014. Η ομάδα του Νίκου Ζαλμά ήταν φανερό πως αγωνίστηκε χωρίς κανένα άγχος και παρότι απώλεσε το 1ο σετ κατάφερε να κρατήσει την τακτική της στο σερβίς αλλά και στην υποδοχή δίνονταν την ευκαιρία στον πασαδόρο της Δημήτρη Νικολάκη να αξιοποιήσει στο μέγιστο όλες τις διαθέσιμες επιθετικές επιλογές.

Τα σετ: 1-3 (25-23, 17-25, 22-25, 19-25) σε 105΄.

Στον άλλο αγώνα ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ηρακλή με 3-0 σετ (25-16, 25-23, 25-19) σε 83΄ και προκρίθηκε στα ημιτελικά, με τον Γιούρι Φιλίπποφ να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του δικεφάλου στην θέση του απολυθέντος Σάκη Ψάρρα. ΠΑΟΚ και Κηφισιά θα κοντραριστούν στον ένα ημιτελικό, Ολυμπιακός και Φοίνικας Σύρου στον άλλον. Τα ματς αρχίζουν το Σάββατο.

Ο Ηρακλής κατέλαβε την 7η θέση με την ΑΕΚ να μένει 8η, ο Παμβοχαϊκός 6ος και ο Παναθηναϊκός 5ος. Απομένει να κριθούν οι πρώτες τέσσερις θέσεις και οι δυο τελευταίες, όπου έχει πλεονέκτημα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έναντι της ΑΕ Κομοτηνής. H φωτογραφία αρχείου είναι από παλιο αγώνα ανάμεσα στην Κηφισιά και την Ορεστιάδα.