Πρώτη φορά δέχτηκε τρία γκολ σε ένα ημίχρονο στο γήπεδο των Πηγαδίων η Ξάνθη!!!

Η Ξάνθη γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ το απόγευμα της Κυριακής, δεχόμενη για πρώτη φορά φέτος τρία γκολ στην έδρα της.

Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από τις 2 Δεκεμβρίου 2017 όταν είχε χάσει 3-0 από τον ΠΑΟΚ. Τότε που ο Λουτσέσκου έπαιζε το κεφάλι του, έφευγε καβάλα στο άλογο από το παλιό του σπίτι στα Πηγάδια και από τότε λατρεύεται πλέον σαν Θεός στην Τούμπα.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το γήπεδο η Ξάνθη ποτέ δεν είχε δεχτεί τρία γκολ σε ένα ημίχρονο, πρώτο ή δεύτερο! Η προηγούμενη φορά που ομάδα πέτυχε τρία γκολ σε ένα ημίχρονο στην έδρα της Ξάνθης, ήταν στις 27 Σεπτεμβρίου 2003, πριν από 16 χρόνια!

Τότε ο Ολυμπιακός νικούσε 3-1 (80′ σουτ Καρακατσάνης – 72′ πέναλτι Τζόρτζεβιτς, 89′ πέναλτι Τζόρτζεβιτς, 90′ σουτ Γκώνιας), αλλά εκείνο το ματς είχε γίνει στο γήπεδο του ΑΟΞ, την παλιά έδρα της Ξάνθης, και όχι στα Πηγάδια που τότε δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα η κατασκευή τους.

Από το 2004 που η Ξάνθη μπήκε στο νέο της γήπεδο, το Xanthi Arena, δεν κατάφερε ομάδα να της βάλει τρία γκολ σε ένα ημίχρονο εκεί, μέχρι τώρα που το κατάφερε η ΑΕΚ κάνοντας μάλιστα την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο μεταξύ η ΑΕΚ δεν είχε κερδίσει ως τώρα στη σεζόν παιχνίδι που βρέθηκε πίσω στο σκορ. Κάτι τέτοιο είχε να της συμβεί από τις 4 Φεβρουαρίου 2018, όταν νίκησε τον Ολυμπιακό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” με 2-1 (81′ σουτ Ανσαριφάρντ – 87′ σουτ Τσιγκρίνσκι, 88′ σουτ Γιακουμάκης).

Μάλιστα, παιχνίδι που να ήταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο είχε να κερδίσει από ακόμα πιο πριν και συγκεκριμένα από τις 24 Σεπτεμβρίου 2017, πάλι με τον Ολυμπιακό εντός έδρας, 3-2 τότε (64′ σουτ Χριστοδουλόπουλος, 80′ φάουλ Χριστοδουλόπουλος, 88′ σουτ Μάνταλος – 22′ σουτ Μαρίν, 46′ σουτ Οτζίτζα-Οφόε).

Και τέλος, στα ενδιαφέροντα στατιστικά που παρουσιάζει ο Δημήτρης Τσακίρης στην επίσημη σελίδα της Λίγκας, αγώνα εκτός έδρας που έχανε στο ημίχρονο, η ΑΕΚ είχε να κερδίσει από τις 28 Σεπτεμβρίου 2015, 2-1 στη Βέροια τότε (32′ σουτ Νέτο – 49′ σουτ Μπουνανότε, 90′ φάουλ Έλντερ Μπαρμπόσα).