Οριστικό: Υποβιβάζονται τρεις ή τέσσερις από την Super League, μπλέξιμο αλλά και… χαμόγελα για Ξάνθη

Είναι πλέον οριστικό όπως άλλωστε είχε ξεκαθαρίσει από την αρχη της σεζόν. Με 14 ομάδες θα διεξαχθεί την περίοδο 2019-20 η Super League, όπως επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και αντιπροσωπία της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδσοσφαίρου, στο υφυπουργείο Αθλητισμού.

Οριστικά λοιπόν, στο τέλος της τρέχουσας περιόδου από τη Super League, θα υποβιβαστούν απευθείας οι τρεις τελευταίες ομάδες και ο 13ος θα δώσει μπαράζ με τον 2ο της Football League για μια θέση στη μεγάλη κατηγορία. Επίσης, τη νέα χρονιά θα συσταθεί η Super League 2 που θα έχει 12 ομάδες ενώ η Football League θα έχει 14.

Είναι προφανές ότι η εξέλιξη αυτή έχει και αρνητικά της αλλά και τα θετικά της για την Ξάνθη. Η ομάδα της Θράκης βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς από τον ΠΑΣ Γιάννενα, που αν ολοκληρωνόταν σήμερα το πρωτάθλημα, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, θα έπαιζε μπαράζ. Κοινώς, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, κάτι που προφανώς δεν θα συνέβαινε αν δεν προχωρούσε άμεσα η αναδιάρθρωση και υποβιβάζονταν μία ή το πολύ δύο ομάδες.

Το θετικό ωστόσο είναι ότι το τηλεοπτικό συμβόλαιο της Ξάνθης, που σε περίπτωση που δεν περνούσε η αναδιάρθρωση θα ήταν στον αέρα, παραμένει σε ισχύ. Η Ξάνθη θα παίζει και τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ είτε είναι στην Super League 1 είτε στην Super League 2 και μάλιστα, βάσει των προβλέψεών του, με το ίδιο τίμημα ανεξαρτήτως κατηγορίας, δηλαδή κοντά στο 1,6 εκατ. ευρώ. Χρήματα που είναι εγγυημένα.

«Είναι σαφές ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται, δεν πίστευα ότι υπήρχε ζήτημα εξ’ αρχής, επιβεβαιώθηκε αυτό σήμερα, προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί, συζητάμε  λεπτομέρειες νομοτεχνικές της τροπολογίας και εφόσον βέβαια, περάσει αύριο από την Εκτελεστική  Επιτροπή της ΕΠΟ, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο νομοθετικό κομμάτι. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί από πέρσι το καλοκαίρι, οι συμφωνίες για να τηρηθούν πρέπει να κάνουμε όλοι αυτά που συμφωνήσαμε, δεν υπάρχει αμφισβήτηση σε αυτό άρα προχωράμε κανονικά. Η αναδιάρθρωση θα γίνει στο πλαίσιο των συμφωνιών του περσινού καλοκαιρού. 14 στη Super League, 12 στη Super League 2 και 14 στη Football League» τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης μετά το τέλος της συνάντησης που είχε διάρκεια μια ώρα.  

«Από την πλευρά μας δεν αφήσαμε περιθώριο να αμφισβητηθεί οτιδήποτε, ήταν σαφές. Ειπώθηκαν πολλά, ακούστηκαν διάφορα, γράφτηκαν ακόμη περισσότερα αλλά από την πλευρά της ΓΓΑ και από την ΕΡΤ δεν αφέθηκε ποτέ περιθώριο για δεύτερες σκέψεις ή επανατοποθετήσεις. Θα μπορούσε να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, και να μην υπάρξει μείωση και να μην υπάρξει οτιδήποτε. Σε αυτό το ενδεχόμενο δεν θα υπήρχε η συμφωνία από τη δικιά μας την πλευρά, δηλαδή, το τηλεοπτικό συμβόλαιο» συμπλήρωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης.