ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ένα ημίχρονο άντεξε να κοντράρει τον ανώτερό της Πανσερραϊκό η Φιλία Ορεστιάδας

Για ένα ημίχρονο μπόρεσε η Φιλία Ορεστιάδας να κοντράρει τον πρωταθλητή του α’ ομίλου του Πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Πανσερραϊκό, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Τα “λιοντάρια” ζορίστηκαν αρκετά στο πρώτο μέρος,αλλά με ένα ξέσπασμα στην 3η περίοδο πανηγύρισαν την νίκη απέναντι σε μια παθιασμένη μεν αλλά κατώτερη ποιοτικά ομάδα, για την οποία πάντως συνιστά επιτυχία και μόνο το γεγονός της παρουσίας της στην τελική οκτάδα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αρκετά καλά στο παρκέ αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως με καλάθια από το ποστ και στο transition game έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +7. Στην 2η περίοδο οι παίχτες του Ουζουνίδη παίζοντας παθιασμένα και βρίσκοντας εύκολα καλάθια μείωσαν σε 26-23, όμως όπως περιγράφει στο ρεπορτάζ του αγώνα το serresport, από όπου και η φωτογραφία, οι “κόκκινοι” με δυο τρίποντα πήραν σημαντική διαφορά ασφαλείας στην ανάπαυλα, αλλά πάντα σε μονοψήφιο νούμερο (36-27).

Η Φιλία Ορεστιάδας με τρίποντο κατέβασε την διαφορά στους 7 στο ξεκινημα του δευτερου ημιχρονου (38-31),αλλά μέχρι εκεί. Οι παίχτες του Φ.Κοκολιού εκμεταλλευόμενοι την πίεση σε όλο το γήπεδο ξέφυγαν για τα καλά και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Σκοράροντας με κάθε τρόπο ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο +17 (55-38) καθιστώντας διαδικαστικού χαρακτήρα την τέταρτη περίοδο, με την διαφορά να αγγίζει τους τριάντα με την λήξη της αναμέτρησης.

Την Τετάρτη στις 18:00 θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων, στο κλειστό γυμναστήριο της Ορεστιάδας. Με νίκη ο Πανσερραϊκός θα προκριθεί στην τελική φάση ενώ αν επικρατήσουν οι Εβρίτες, θα χρειαστεί να παιχτεί και τρίτο ματς στις Σέρρες το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Διαιτητές: Γιαννούλης-Καντζουρίδης
Τα δεκάλεπτα: 20-13, 36-27 (ημίχρονο), 59-37, 76-47 (τελικό αποτέλεσμα).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Κοκολιός): Πεχλιβάνης 20 (3), Φραγκούλης 4, Γεωργιανός, Τράκας 13 (1), Κιρκινέζης 3 (1), Συμεωνίδης 21, Χατζηστεφάνου 6, Ιωσηφίδης 3 (1), Πεχλιβάνος, Σταματόπουλος 6, Τσανάκας.
ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ουζουνίδης): Κοντούρης 2, Παρασκευαΐδης, Ριζάκης 3, Σαββουλίδης 14 (1), Τσακαλάκης 7 (1), Ιωάννου 4, Χρήστου 13 (1), Μητκώνης 4.