23 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την 23χρονη Άννα Κορακάκη, το κορίτσι που «σημάδεψε» τις καρδιές των Ελλήνων

Είναι το κορίτσι που ανάγκασε όλους τους Έλληνες να στηθούν μπροστά από την τηλεόραση και να δουν σκοποβολή ένα βράδυ του Αυγούστου. Η Άννα Κορακάκη κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να γίνει μια σταρ στον χώρο του αθλητισμου. Έγινε πλέον αναγνωρίσιμη ενώ κέντρισε το ενδιαφέρον δεκάδων Μέσων στην Ελλάδα.

Τα δύο μετάλλια που κατέκτησε η αθλήτρια από την Δράμα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο κάθε άλλο παρά έκπληξη ήταν. Η Κορακάκη προτού κάνει το μπαμ στους Ολυμπιακούς αγώνες είχε σωρεία διακρίσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο στην ηλικιακή κατηγορία των νεανίδων.

Ήταν σχεδόν σίγουρο ότι δε θα αργούσαν οι διακρίσεις σε επίπεδο γυναικών. Και παρόλο που έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο, χρειάστηκε να πάρει τα ολυμπιακά μετάλλια για να έρθει για πρώτη φορά στη ζωή της στην Κομοτηνή.

Στον Έβρο δεν έχει πάει ακόμα ενώ στην Ξάνθη που ήταν και πιο κοντά, είχε πάει. Άλλωστε είχε κάποτε δοκιμάσει να προετοιμαστεί και στο σκοπέυτήριο του Δαφνώνα, έτερον εκάτερον αν δεν είναι αυτό που χρειάζεται για τις προπονήσεις στα αγωνίσματά της.

Με την ευκαιρία των 23ων γενεθλίων της η Πηνελόπη Παπαδήμου προσπάθησε να συνοψίσει σε 23 points την ζωή της κορυφαίας αυτήν την περίοδο αθλήτριας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αναλυτικά:

1. Η Άννα Κορακάκη γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1996 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Δράμα

2. Ξεκίνησε τον αθλητισμό από μικρή ηλικία κάνοντας όμως στίβο και συγκεκριμένα 100 μέτρα. 

3. Ο πατέρας της Τάσος ήταν εκείνος που εντόπισε το ταλέντο της στην σκοποβολή. Έκτοτε παραμένει προπονητής της.

4. Είναι αθλήτρια του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης.

5. Ξεκίνησε να αγωνίζεται από το 2009, ενώ από το 2010 είναι μέλος της Εθνικής ομάδας.

6. Στον πρώτο της μεγάλο αγώνα κατέλαβε την 8η θέση στο 50ο Παγκόσμιο Πρωταθλημα στο Μόναχο σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών.

7. Σπουδάζει ειδική αγωγή στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

8. Στα 15 της σημείωσε την πρώτη της μεγάλη διάκριση που ήταν το ασημένιο μετάλλιο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πυροβόλων Όπλων στο Βελιγράδι.

9. Μετά το Βελιγράδι ακολούθησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων στη Μόσχα το 2014 (με νέο παγκόσμιο ρεκόρ), χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γρανάδας στην Ισπανία, 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2014.

10. Τη σημαντικότερη διάκριση της καριέρας της τη σημείωσε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο που κατέκτησε το χρυσό (25 μέτρα) και το χάλκινο μετάλλιο (10 μέτρα).

11. Με τα δύο μετάλλια που κατέκτησε έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατάφερε κάτι τέτοιο και η δεύτερη μετά τον Κώστα Τσικλητήρα το 1912

12. Στις 12 Μαΐου 2018 πραγματοποίησε παγκόσμιο ρεκόρ στον τελικό των 10 μέτρων πυροβόλο, σημειώνοντας 587/600 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής στο Φορτ Μπένινγκ των ΗΠΑ.

13. Την Κυριακή κατέκτησε ένα ακόμη πρωτάθλημα Ελλάδος στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της. 

14. Τον Σεπτέμβρη του 2018 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα με αεροβόλο πιστόλι 10μ, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξενείται στην πόλη, Τσανγκουον της Νότιας Κορέας.     Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η Κορακάκη στην διοργάνωση της Κορέας, «ισοδυναμεί» και με «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που θα διεξαχθούν στο Τόκιο.

15. Έχει έναν μικρότερο αδερφό τον Διονύση με τον οποίο αγωνίζονται ως ζευγάρι στην μεικτή κατηγορία. Μάλιστα πήραν μέρος στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Όσιγεκ χωρίς να περάσουν στον τελικό.

16. Παρά το νεαρό της ηλικίας της της λείπει μόνο μία διάκριση. Το χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών. Φυσικά έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει στο μέλλον.

17. Τα δύο μετάλλια που κατέκτησε στο Ρίο της έδωσαν τον τίτλο της «σκοπεύτριας της χρονιάς» από την παγκόσμια ομοσπονδία το 2016. Το αντίστοιχο βραβείο στους άνδρες πήρε ο Ιταλός Νικολό Καπριάνι.

18. Το 2018 αναδείχτηκε αθλήτρια της χρονιάς από τους αθλητικούς συντάκτες. Παλαιότερα είχε βραβευθεί ως «ταλέντο».

19. Μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο έκανε προπονήσεις σε μια… παράγκα γεγονός που ξεσήκωσε το φίλαθλο κοινό.

20. Είναι φίλαθλος του ΠΑΟΚ και δίνει συχνά το παρών στο γήπεδο της Τούμπας όπως και ο αδερφός της.

21. Είχε τιμηθεί από την ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά την κατάκτηση των δύο μεταλλίων στους Ολυμπιακούς του Ρίο. 

22. Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου δεκαπλασίασε μέσα σε λίγες ώρες τους θαυμαστές της στα κοινωνικά δίκτυα. 

23. Έχει πολλούς θαυμαστές λόγω της εμφάνισής της αλλά δηλώνει πολύ ερωτευμένη με Γάλλο συναθλητή της.