Super League: Τυχερή η Ξάνθη, αποκλείεται να βρεθεί κάτω από τη ζώνη του μπαράζ πριν το ματς με τον ουραγό Απόλλωνα

Μπορεί η Ξάνθη να ηττήθηκε από την ΑΕΚ και να πρόσθεσε ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα στην φετινή της συγκομιδή, ωστόσο ήρθαν τουλάχιστον όπως ήθελε τα άλλα αποτελέσματα.

Ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στο 0-0 με τον Λεβαδειακό και έτσι δεν κατάφερε να προσπεράσει την Ξάνθη, μένοντας έναν βαθμό πίσω της. Μια μέρα νωρίτερα ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ηττηθεί στην Κρήτη από τον ΟΦΗ και επίσης έμεινε τρειε βαθμούς πίσω από την Ξάνθη.

Την άλλη Κυριακή ο ΑΟΞ ταξιδεύει στην Αθήνα και αντιμετωπίζει στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό, όμως ακόμα και αν ηττηθεί, αποκλείεται να την φτάσουν ή να την ξεπεράσουν και οι δυο ομάδες που την κυνηγούν, για την αποφυγή της 13ης θέσης που οδηγεί στο μπαράζ παραμονής.

Ο λόγος; Την ίδια ωρα θα παίζουν μεταξύ τους και οι ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης στους Ζωσιμάδες, κάτι που σημαίνει ότι αποκλείεται να νικήσουν και οι δύο. Είτε θα κερδίσει ο ΠΑΣ, θα φτάσει την Ξάνθη στους 29 βαθμούς αλλά θα έχουν και οι δυο ομάδες από κάτω τον Αστέρα, είτε θα την προσπεράσει ο Αστέρας και θα παραμείνει η διαφορά με τον ΠΑΣ είτε θα την φτάσει ο Αστέρας και θα είναι 2 βαθμούς πίσω τους ο ΠΑΣ.

Συνεπώς η Ξάνθη είναι άνετη μέχρι και την επόμενη αγωνιστική και δεν έχει λόγο να πάει με άγχος στο Καραϊσκάκη. Τα δύσκολα θα αρχίσουν την μεθεπόμενη αγωνιστική, τότε που θα φιλοξενεί στα Πηγάδια τον ουραγό και ήδη υποβιβασμένο Απόλλωνα. Αν δεν καταφέρει τότε να τον κερδίσει, απλά θα είναι άξια της μοίρας της, ενόψει και της τελευταίας αγωνιστικής με τον Άρη…