Super League: Μια 11άδα tips για τον αγώνα Ξάνθη – ΑΕΚ (16:00, LIVE ThrakiSportS)

Μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, η Ξάνθη φιλοξενεί την ΑΕΚ σε μια αναμέτρηση με ενδιαφέρον που δείχνει να έχει μόνο η γηπεδούχος ομάδα, η οποία θέλει οριστικά και αμετάκλητα να φύγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Πάντως τα σαββατιάτικα αποτελέσματα ήταν ευνοϊκά για τους Θρακιώτες που δείχνουν ότι ακόμα και με νέα ήττα, ενδεχομένως δεν θα κινδυνεύσουν. Θέλουν πάντως να πετύχουν επιτέλους νίκη, κάτι που έχουν ξεχάσει τις τελευταίες αγωνιστικές.

Όπως πριν από κάθε επίσημο παιχνίδι, το ThrakiSportS σας παρουσιάζει με τη βοήθεια και της επίσημης σελίδας της Λίγκας μια 11άδα tips για αυτήν την αναμέτρηση, που θα μεταδοθεί απευθείας και αυτή από το ThrakiSportS και φυσικά την ΕΡΤ.

1. Η ΑΕΚ δεν έχει δεχτεί γκολ στα τέσσερα τελευταία επίσημα παιχνίδια της, μετά την ήττα από τον Άρη. Μάλιστα έχει κρατήσει το «μηδέν» σε επτά από τα δέκα τελευταία παιχνίδια της. Και παράλληλα κατάφερε να βάλει τέσσερα γκολ στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό.

2. Η Ξάνθη δεν βάζει εύκολα γκολ. Προέρχεται από την ήττα στην έδρα της από τον ΠΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι που μπήκαν τρία γκολ, όβερ σπάνιο, και το αναφέρουμε αυτό, γιατί η Ξάνθη βγάζει πολύ μικρά σκορ. Στα προηγούμενα εννέα παιχνίδια η Ξάνθη είχε βάλει ένα γκολ και είχε δεχτεί τέσσερα.

3. Για την Ξάνθη αυτό της περασμένης εβδομάδας ήταν το δέκατο παιχνίδι της χωρίς νίκη και βαθμολογικά δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα. Με τους 18 βαθμούς που πήρε στα πρώτα της εννέα παιχνίδια, η Ξάνθη αντέχει, καθώς από τότε σε 17 αγώνες έχει μια νίκη και συνολικά 11 βαθμούς, χάρη κυρίως στις αρκετές ισοπαλίες της.

4. Η ΑΕΚ από την πλευρά της με την τρίτη θέση της βαθμολογίας να φαίνεται… αναπόφευκτη, ρίχνει το ενδιαφέρον της κατά πολύ στο Κύπελλο, όπου έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στον τελικό, νικώντας 2-0 τη Λαμία την Τετάρτη. Θεωρητικά θα είναι περισσότερο κουρασμένη αλλά και περισσότερο αδιάφορη από την Ξάνθη.

5. Μοναδική έδρα της περιφέρειας που έχασε φέτος η Ξάνθη ήταν το Αγρίνιο. Και πέρσι που πήρε το πρωτάθλημα έχασε μόνο στην Τρίπολη. Πρόπερσι έχασε δύο φορές, στην Τρίπολη και το Αγρίνιο! Δεν απομένει άλλη επαρχιακή έξοδος, οπότε είναι και αυτό ένα ενδιαφέρον στοιχείο.

6. Στην Ξάνθη η ΑΕΚ έχει καλή παράδοση, αφού έχει χάσει μόνο πέντε φορές σε 27 επισκέψεις της στην Ξάνθη. Μάλιστα σε αναμέτρηση για τον δεύτερο γύρο έχασε μόνο στην δεύτερή της επίσκεψη, τον Φεβρουάριο του 1991. Από τότε οι τέσσερις νίκες της Ξάνθης ήταν όλες σε παιχνίδια του πρώτου γύρου.

7. Η τελευταία νίκη της Ξάνθης επί της ΑΕΚ ήταν την 1η Σεπτεμβρίου 2012, τη σεζόν που η ΑΕΚ υποβιβάστηκε δηλαδή, 1-0 με κεφαλιά του Μαρκόφσκι στο 58’. Από τότε η ΑΕΚ έχει πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

8. Γενικά η ισοπαλία είναι το πιο συνηθισμένο αποτέλεσμα μεταξύ των δυο ομάδων στην Ξάνθη. Σε σύνολο 55 αγώνων ανεξαρτητως έδρας έχουμε 32 νίκες της Ξάνθης, 18 ισοπαλίες και 5 νίκες της Ξάνθης. Όλες οι τελευταίες στην Θράκη, όπου με γηπεδούχο της Ξάνθη η ΑΕΚ έχει φύγει 9 φορές νικήτρια και 13 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

9. Οι προπονητές και των δύο ομάδων αντιμετωπίζουν προβλήματα ενόψει της αναμέτρησης. Αναλυτικά η αποστολή που επέλεξε ο Ράσταβατς για την Ξάνθη με ένα κλικ ΕΔΩ και αυτή του Μανόλο Χιμένεθ για την ΑΕΚ με ένα κλικ ΕΔΩ. Ηδη παίκτες της αποστολής της ΑΕΚ γνώρισαν μάλιστα θερμή υποδοχή στην Κομοτηνή όπου βρέθηκαν, με τους Λιβάγια και Μπακάκη να πηγαίνουν στην Original και τον Πέτρο Μάνταλο σε εκδήλωση της ΠΑΕ Ποντίων.

10. Για τον πρώτο γύρο, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 η Ξάνθη είχε ηττηθεί με 2-0 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Τα γκολ είχαν πετύχει στο 8’ με σουτ ο Πόνσε και στο 90’ με σουτ ο Λιβάγια.

11. Με αυτό το παιχνίδι ανοίγει η αυλαία των κυριακάτικων αγώνων της 27ης αγωνιστικής. Στις 17:15 αρχίζει το Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός, στις 19:00 το Παναιτωλικός – Ολυμπιακός και στις 19:30 το ΠΑΟΚ – Λαμία. Αύριο παίζουν Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης. Χθες είχαμε Παναθηναϊκός – Αρης 2-0, Πανιώνιος – Λάρισα 1-0 και ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0, σε ένα αποτέλεσμα που κράτησε τον ΠΑΣ που με βάση τα σημερινά δεδομένα θα έδινε μπαράζ για την παραμονή του, τρεις βαθμούς μακριά από την Ξάνθη.