ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Πρωταθλητές οι Έφηβοι της Ασπίδας και… βουρ για το Πανελλήνιο (+photos)

Μετά από σχεδόν μια πενταετία, ραντεβού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, η τελική φάση του οποίου θα διεξαχθεί στην Καβάλα, θέλει να δώσει ως πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ η εφηβική ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης, όπου εκτός των αλλων θα αντιμετωπίσει ένα δικό της παιδί που διαπρέπει με τον Άρη, τον Βαλάντη Κουρτίδη.

Ωστόσο νωρίτερα θα πρέπει να πετύχει την πρόκριση στα μπαραζ της Θεσσαλονίκης, αναμεσα στους πρωταθλητές άλλων ενώσεων.

Στον τελικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ που εγινε στο καταμεστο κλειστό Κομοτηνής, η Ασπίδα Ξάνθης επικράτησε δίκαια της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με 73-66.

Οι νικητές κατάφεραν να  προηγηθούν με διαφορά μέχρι και δέκα πόντων, η Καβάλα κατάφερε στο τέταρτο δεκάλεπτο να περάσει δύο φορές μπροστά με ένα,  αλλά εκεί αντέδρασαν οι παίκτες των νικητών και πήραν το παιχνίδι με 7 πόντους, 73-66.

Κορυφαίος για την Ασπίδα ο Κομοτηναιος Πανος Παπαδόπουλος με 20 πόντους που έπαιζε εντός έδρας, αφού μεγάλωσε στο γήπεδο αυτό φορώντας την φανέλα της ΑΕ Κομοτηνής υπο τις οδηγίες του πατέρα του Νίκου. Πολύ καλός ο Χαραλαμπίδης με 16 πόντους και οι Παυλάκης με 12 και Παπανικολάου με 10. Από την Καβάλα 15 είχε ο Βουρτζούμης και 14 ο Ζώτος.

Δεκάλεπτα: 22-16, 41-35 (ημίχρονο), 55-54, 73-66 (τελικό αποτέλεσμα)
Διαιτητές: Δημάδης-Ντουρας

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Κασαρτζίδης-Σουλιώτης): Σμυρλόγλου 6(2), Χαραλαμπίδης 16(2), Παναγιωτόπουλος, Παπαδόπουλος 20(1), Καρανικολιδης 4(1), Μπουγιουκλου,Παυλάκης 12(2), Παπανικολάου 10, Τιτόπουλος, Παπαϊωάννου 1, Φιλιππίδης, Δελιαννίδης 3.

ΕΚ ΚΑΒΑΛΑ (Πενταζίδης): Ζωτος 14(1), Μπανάσας 8, Σαμαράς, Πολυχρόνης, Ιωαννίδης 6, Πράσινης 10(1), Γουργιωτης 2, Περτζμλιδης 6(2), Τσουνι, Βουρτζουμης 15(2), Κουμρογλου, Πράσινης  Σ. 3.